De ce votam corupti desi detestam coruptia? "Foarte putini oameni gandesc cu capul lor" Interviu

Luni, 30 Mai 2016, ora 07:11
2406 citiri
De ce votam corupti desi detestam coruptia? "Foarte putini oameni gandesc cu capul lor" Interviu
Foto: Facebook/Dumitru Bortun

Campania electorala reflecta stadiul actual al societatii noastre, iar prezenta la vot, sub 30%, va fi la fel de reprezentativa pentru tipul nostru de civilizatie si pentru stadiul de dezvoltare istorica la care a ajuns lumea romaneasca, afirma prof. univ. dr. Dumitru Bortun, de la SNSPA.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, prof. Bortun a aratat ca schimbarea legislatiei a eliminat buna parte din circ nu sa convinga, ci sa impresioneze, problemele de interes local au fost bine identificate de candidati, dar oferta partidelor traditionale este foarte subtire: oameni fara viziune si fara probleme existentiale.

Prof. univ. dr. Bortun a explicat si de ce oamenii continua sa voteze persoane cu probleme, chiar dovedite, de coruptie, desi sondajele de opinie arata aversiunea la coruptie: "atunci cand rezultatele unei analize sunt contradictorii s-ar putea ca insasi realitatea analizata sa fie contradictorie".

Cum caracterizati aceasta campanie electorala?

Este o campanie normala, ...citeste mai departe despre "De ce votam corupti desi detestam coruptia? "Foarte putini oameni gandesc cu capul lor" Interviu " pe Ziare.com

#campanie alegeri locale 2016, #candidati alegeri locale 2016, #candidati penali alegeri 2016, #Dumitru Bortun SNSPA , #Stiri Guvern