De ce trebuie sa mergi la vot? De frica!

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 13:00
811 citiri

Pana nu ajungi la marginea noptii, pana cand nu simti in nari mirosul mortii, nu auzi strigatele, nu pipai suferinta, poti fi nepasator. Dar nu uita ca va veni o vreme cand vei fi atins de durere, vei fi slab, iar cei din jur nu vor avea solutii. Cine te va salva?

Fatalismul romanesc spune ca nu exista salvare. Ajunsi in acel punct, am facut primul pas pe un drum fara intoarcere. De 25 de ani, am numarat numai vestile proaste, arareori ne-am bucurat si, in general, ne-am ocupat sa fentam destinul, sa nu ajungem pe drumul fara intoarcere.

Nimeni nu ne-a spus ca putem fi ajutati cand ne e greu. Ca ar putea exista un medic care sa gaseasca o solutie pentru un parinte bolnav. Nimeni nu ne-a spus ca un functionar ar putea ridica povara cand suntem striviti de facturi si somatii si nu doar sa ne dea lovitura de gratie, cum ne-am astepta. Nimeni nu ne-a spus.

Din comunism purtam povara asta cu noi, imaginea sumbra ca vietuim intr-un teritoriu lipsit de solidaritate, egoist si ...citeste mai departe despre "De ce trebuie sa mergi la vot? De frica!" pe Ziare.com

#parlamentare 2016, #alegeri 11 decembrie , #Stiri Guvern