De ce sa facem o mare moschee la Bucuresti? Explicatii de la Cotroceni cu Nastase, Basescu si Ponta

Joi, 31 Martie 2016, ora 10:18
1471 citiri
De ce sa facem o mare moschee la Bucuresti? Explicatii de la Cotroceni cu Nastase, Basescu si Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Moscheea de la Bucuresti va fi construita, ea ofera mai multe garantii de securitate, au declarat surse din Administratia Prezidentiala.

"Nu respingem ideea unei moschei la Bucuresti pentru ca ofera mai multe garantii de securitate. (...) Momentul este prost din cauza contextului privind imigrantii si terorismul", au afirmat sursele citate pentru Agerpres.

Fostul sef SRI il contrazice pe Basescu: Moscheea nu e un pericol pentru romani

Potrivit acestora, in 2004 fostul premier turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut omologului sau roman de la acea data Adrian Nastase un teren pentru construirea unei moschei. Nastase a fost de acord, insa i-a cerut la schimb un teren pentru construirea unei biserici la Istanbul, mentioneaza sursele citate.

"Biserica Ortodoxa Romana nu a primit foarte bine ideea unei biserici romanesti la Istanbul si a propus construirea unui lacas mai mic, de genul unei capele sau al unui centru de pelerinaj", au aratat sursele citate.

Dupa acest moment, ...citeste mai departe despre "De ce sa facem o mare moschee la Bucuresti? Explicatii de la Cotroceni cu Nastase, Basescu si Ponta" pe Ziare.com

#moschee Bucuresti Iohannis , #Stiri Guvern