De ce ma duc la vot

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 07:00
800 citiri

Nu am lipsit niciodata de la alegeri. Nici macar de la imposibilele prezidentiale din 2000, Iliescu vs. Vadim. Oferta de atunci mi s-a parut demotivanta, si nu ascund ca si anul acesta o gasesc la fel, dar am considerat ca lipsa de la vot nu este o optiune, nu e o forma de protest.

De ce? Pe de-o parte, pentru ca oricand poate fi confundata cu indiferenta. Indiferenta nu e protest, ci indolenta. Si daca noi insine suntem indiferenti in raport cu propriul viitor, nu vad cum am putea astepta de la cei care ne conduc dedicare si responsabilitate.

Niciodata nu poti pretinde mai mult decat oferi, nu poti pune pentru altii un standard mai inalt decat cel fixat pentru tine insuti. Celor indiferenti cred ca merita sa li se intample orice.

Pe de alta parte, ar fi bine sa nu uitam niciodata cum ne-am recuperat dreptul la vot. Nu vreau sa fiu patetica, dar cred ca avem datoria, cu atat mai mult cu cat suntem in luna decembrie, sa nu uitam ca in urma cu 27 de ani mii de oameni, probabil ...citeste mai departe despre "De ce ma duc la vot" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri parlamentare 2016, #alegeri 11 decembrie , #Stiri Guvern