De ce e altfel Romania politica din 2016

Luni, 22 August 2016, ora 10:25
746 citiri
De ce e altfel Romania politica din 2016

In alegerile pentru noul Parlament, primul loc si-l vor disputa PSD si PNL. Asta e sigur. Alte patru formatiuni - ALDE, PMP, UDMR si Uniunea Salvati Romania - si-au propus sa treaca pragul electoral, dar n-as paria ca vor reusi chiar toate.

Configuratia politica este, in orice caz, foarte diferita de cea de la ultimele alegeri. Si nu doar pentru ca organizatorul scrutinului din decembrie e un guvern format din independenti.

Sa ne amintim ca, in urma cu 4 ani, castigatoare detasata - cu circa 60% - era USL, acronim care acoperea alianta dintre pesedisti si penelisti, cuplati cu cate un "satelit", respectiv UNPR si PC, azi disparute.

Pe locul al doilea venea, la mare distanta, o alta coalitie - Alianta Romania Dreapta - care strangea 16%, desi sperase sa ia de doua ori mai mult. Era formata din PDL, Forta Civica (partide "topite" ulterior in PNL) si taranisti, interesati acum de o colaborare cu noul partid al lui Marian Munteanu.

Pe locul trei, cu 14 procente, se situa o ...citeste mai departe despre "De ce e altfel Romania politica din 2016" pe Ziare.com

#partide alegeri parlamentare 2016 , #Stiri Guvern