De ce a vorbit Liviu Dragnea o ora, neintrerupt de televiziuni, de presedintele Iohannis sau de Opozitie

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 09:29
1015 citiri
De ce a vorbit Liviu Dragnea o ora, neintrerupt de televiziuni, de presedintele Iohannis sau de Opozitie

Strategia PSD este aceea a uzurii si a confiscarii: pe de o parte, nu exista saptamana, de o vreme incoace, in care Liviu Dragnea sa nu puna in scena un Birou Politic, un Comitet Executiv, o intalnire cu mai-marii partidului; pe de alta parte, televiziunile de stiri si in general institutiile media se transforma, fara ca asta sa le fie intentie, in difuzoare din care se aude, cadentat, discursul propagandistic al liderului.

Cine trebuie sa contrabalanseze aceasta agenda uzurpata de planurile personale ale unui presedinte de partid, care, nu mai e un secret pentru nimeni, are deja datorii scadente catre baronii care l-au adus si tinut la putere, pentru a nu mai aminti de frica unei condamnari la inchisoare cu executare? Este responsabilitatea presei, a fiecarei institutii media sa intrerupa un discurs eminamente politic, asadar cu un mesaj de partid, care nu intruneste criteriile interesului public?

Sunt redactii in care aceasta dezbatere a avut loc: PSD iarasi pune in scena o sedinta, de regula atunci cand vrea sa mute atentia de la anumite teme - in cazul acestui final de saptamana, de la motiunea Opozitiei, turneul european foarte bine gestionat de presedintele Klaus Iohannis si lansarea de catre Dacian Ciolos a unui partid infiintat, legal, gata de a participa la primul tur de scrutin - ce este bine, ce este folositor, ce este in cele din urma profesionist sa facem? Sa transmiti in direct tot discursul lui Liviu Dragnea - mereu in prime-time - sau sa il opresti si sa revii la subiectele care erau pe agenda media? Sa risti audienta si sa iei decizia editoriala de a transmite inceputul declaratiei, dupa care sa inregistrezi si apoi sa procedezi ca in cazul oricarui material de presa: decupat lucrurile relevante, asezat in context, impachetat cu reactii si abia apoi sa prezinti publicului un subiect astfel de presa, lucrat, nu doar o declaratie partiala?

Fireste, in buna masura este responsabilitatea institutiilor media si, ca atare, o decizie de continut editorial. Ar fi prea facil insa, sa ne uitam doar in curtea presei.

Va amintiti, de buna-seama, consultarile de la Cotroceni, dupa care presedintele Klaus Iohannis isi anuntase o declaratie de presa care nu a mai avut loc. De ce a renuntat atunci presedintele la un mesaj public? Pentru ca, intre timp, aparatul de strategie al PSD pusese la cale o alta sceneta. Exact cand era asteptat un mesaj de la Cotroceni, asadar un mesaj institutional, PSD a acaparat microfonul, anuntand solicitarea de re ...citeste mai departe despre "De ce a vorbit Liviu Dragnea o ora, neintrerupt de televiziuni, de presedintele Iohannis sau de Opozitie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pSD Opozitie Dragnea televiziuni , #Stiri Guvern