Darius Valcov a fost numit consilier de stat in Guvernul Dancila. E trimis in judecata in 2 dosare de coruptie

Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 19:54
906 citiri

Fostul primar din Slatina Darius Valcov, trimis in judecata in doua dosare de coruptie, a fost numit consilier de stat in aparatul propriu al prim-ministrului.

Decizia privind numirea lui Darius-Bogdan Valcov in functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului a fost semnata de noul premier Viorica Dancila si publicata marti in Monitorul Oficial.

Darius Valcov isi afla sentinta in februarie. Ar putea ramane fara lingourile si tablourile ascunse in cavouri si pereti

Darius Valcov, fost primar al Slatinei timp de doua mandate, a fost membru al PDL, apoi a trecut la PSD, fiind numit de partid ministru al Finantelor. Valcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar si la raportul de evaluare a ministrilor Cabinetului Grindeanu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea, in iunie anul trecut, intrebat de ce Darius Valcov lucreaza la grupul parlamentar al social-democratilor, ca fostul ministru "este bun". De asemenea, intrebat ce face mai exact Darius Valcov, liderul PSD a afirmat ca "face bine", el precizand atunci ca Valcov a lucrat la elaborarea programului de guvernare.

In mai 2015, Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate de acesta, de primar, senator si ministru.

Darius Valcov este acuzat ca, in perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-au fost dati lui Prina, in cinci transe de cate 500.000 de lei, in municipiul Slatina. Valcov ar mai fi primit, in perioada 2012- 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

Citeste mai departe despre "Darius Valcov a fost numit consilier de stat in Guvernul Dancila. E trimis in judecata in 2 dosare de coruptie" pe Ziare.com.

#Darius Valcov consilier stat Dancila, #Valcov dosare coruptie Dragnea , #Stiri Guvern