Daniel Constantin despre Tariceanu la Congresul ALDE: Prin minciuna, incearca sa acopere abuzurile pe care le face

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 13:31
2749 citiri
Daniel Constantin despre Tariceanu la Congresul ALDE: Prin minciuna, incearca sa acopere abuzurile pe care le face
Foto: Facebook Daniel Constantin

Fostul lider ALDE Daniel Constantin a postat duminica un mesaj pe pagina sa de Facebook, in care critica organizarea Congresului ALDE in care Calin Popescu-Tariceanu a fost ales presedinte al formatiunii.

"Regret sa constat si dupa ziua de ieri ca domnul Tariceanu nu a inteles nimic din discutiile/criticile din ultimele saptamani cu privire la comportamentul sau politic extins. In continuare, prin minciuna, incearca sa acopere abuzurile pe care le face! A incercat sa-si asigure presedintia dand din coate impotriva celor care i-au fost alaturi, calcand pe onoare si respect si, mai mult, intreband apoi de ce au tradat!

Este precum in bancul celebru in care impingi pe cineva pe scari si apoi intrebi de ce se grabeste! Nu este insa pentru prima data cand, in numele unui liberalism autentic, provoaca scindari si tradari, punand iremediabil prin longevitatea acestor actiuni o pata pe intreaga clasa politica romaneasca de dupa 1989. Amintesc episoadele din 1991, 2006, 2014 si 2017", a scris Daniel Constantin pe pagina sa de Facebook.

Daniel Constantin a mai adaugat ca "nu poate fi cumparat cu functii", in caz contrar s-ar fi aflat inca "functii precum cea de viceprim-ministru".

"Regret ca nici macar in al 12-lea ceas, Tariceanu nu a inteles motivele care ne despart in mod fundamental. Eu nu fac politica pentru functii, deci nici nu pot fi cumparat cu functii. In caz contrar astazi as fi fost langa domnia sa in functii precum cea de viceprim-ministru. Am ales sa sacrific aceste functii pentru oameni, nedorind sa invat lectia predata si la care ma indemna "presedintele" Tariceanu.

Nici acum nu a inteles ca am condamnat minciuna si ipocrizia, caracteristici definitorii ale comportamentului sau. Acesta este si motivul pentru care am facut demersurile in justitie. Impotriva sa, nu a partidului.

Congresul ALDE pe care l-a comandat Tariceanu va ramane, din pacate, o pata imposibil de sters in cariera sa politica! Alta...", a conchis Constantin.

Sambat, unic candidat, Tariceanu a fost ales presedinte al ALDE. In discursul in fata membrilor ALDE, Tariceanu i-a criticat pe tinerii care au protestat in Piata Victoiei si a exprimat dorinta de a o vedea pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi in fata comisiei de ancheta din Parlament.

La inceputul congresului ALDE, fostul presedinte Emil Constantinescu i-a adus un elogiu lui Tariceanu, insa niciun lider PSD nu a fost prezent. ...citeste mai departe despre "Daniel Constantin despre Tariceanu la Congresul ALDE: Prin minciuna, incearca sa acopere abuzurile pe care le face" pe Ziare.com

#Daniel Constantin Tariceanu minciuna ipocrizie, #Constantin Tariceanu abuzuri , #Stiri Guvern