Iohannis ii cere demisia Vioricai Dancila: Nu face fata functiei de premier. Transforma Guvernul intr-o vulnerabilitate

Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 11:12
1046 citiri

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dancila, afirmand ca nu face fata pozitiei de prim-ministru. Mai mult, seful statului a afirmat ca ii retrage increderea premierului.

Dupa ce Viorica Dancila a refuzat sa se prezinte la intalnirea stabilita la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis, seful statului a sustinut o declaratie de presa in care a spus ca premierul nu si-a respectat juramantul depus la preluarea mandatului.

Potrivit sefului statului, Viorica Dancila a preferat sa execute ordinele venite de la partid, transformand Guvernul intr-o vulnerabilitate.

"In luna ianuarie, doamna Dancila spunea asa: Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Este juramantul pe care il depunem noi. Asta inseamna si ca se respecta principiul colaborarii loiale. Doamna Dancila a preferat sa execute ordinele venite de la partid.

Avand in vedere acestea, eu retrag increderea acordata doamnei Dancila. Pot sa trag o concluzie, doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim ministru a Romaniei si transforma Guvernul intr-o vulnerabilitate. Solicit demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru a Romaniei", a declarat seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a facut declaratii de presa, pe care le-ati putut urmari pe Ziare.com in format LIVE TEXT.

- Ar fi trebuit sa am o intalnire la ora 11.00 cu doamna Dancila. Acea intalnire nu s-a mai tinut, dar asta nu are nicio importanta si nu schimba cu nimic lucrurile pe care am intentionat sa le comunic azi romanilor.

- Intalnirea urma sa aiba ca tema centrala conflictul dintre Guvern si BNR. Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat si vreau sa repet doua lucrurui.

- Rolul BNR este unul foarte bine determinat. Este foarte evident ca PSD pune sub semnul intrebarii aceasta independenta. Acest lucru s-a putut vedea din declaratiile unor personaje din conducerea PSD. Ma ingrijoreaza, BNR nu poate fi acaparat politic de PSD.

- Este de dorit ca politicile BNR si ale Guvernului sa fie discutate. Pentru ca nu s-a intamplat acest lucru am vrut sa mediez intre ei. Doamna Dancila nu a inteles acest lucru.

- Saptamana trecuta, in Guvern s-a discutat un document secret. A fost o mare greseala. D ...citeste mai departe despre "Iohannis ii cere demisia Vioricai Dancila: Nu face fata functiei de premier. Transforma Guvernul intr-o vulnerabilitate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis intalnire Viorica Dancila , #Stiri Guvern