Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dancila a participat la un pranz de lucru cu investitori americani in Romania

Dancila a participat la un pranz de lucru cu investitori americani in Romania

Premierul Viorica Dancila a participat sambata la un pranz de lucru alaturi de reprezentanti ai companiilor americane care au investitii in Romania, organizat in cadrul vizitei pe care o face in Washington.

"Printre participanti s-au numarat membri din conducerea Amgen, Motorola Solutions, ExxonMobil, Oshkosh Defense, Parsons, Merck (MSD Pharma), UiPath, Textron/Bell si AMRO", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Conform sursei citate, "premierul Viorica Dancila a reafirmat dorinta Romaniei de a consolida si aprofunda dimensiunea economica a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii".

"Au fost prezentate interlocutorilor masurile adoptate de Guvernul Romaniei, care au drept scop cresterea atractivitatii mediului de afaceri romanesc si a fost adresata invitatia de a investi in tara noastra. Reprezentantii companiilor americane au exprimat interesul de a efectua o vizita in Romania, in luna iunie 2019, ca urmare a prezentarii de catre premierul roman a oportunitatilor pe care tara noastra le ofera intr-o serie de domenii, cum ar fi: sanatate, energie, cercetare si inovare, tehnologia informatiei, si comunicatii.

Totodata, investitorii americani au apreciat masurile luate de Guvernul Romaniei referitoare la cresterea bugetului destinat investitiilor in sanatate si infrastructura, precum si la oportunitatile de crestere a industriei strategice de aparare. Dialogul constant intre Guvernului Romaniei si investitori a fost de asemenea mentionat in cadrul intrevederii, iar reprezentantii companiilor prezenti la discutii au exprimat aprecierea fata de participarea ministrilor la forumurile de investitii organizate de companiile americane.

Discutiile au vizat si recentele modificari aduse legislatiei privind Parteneriatul Public Privat, fiind evidentiat faptul ca aceasta include termeni contractuali extinsi si permite o finantare mai flexibila, precum si impartirea beneficiilor si riscurilor intre partenerul public si cel privat", sustine sursa citata.

Pe de alta parte, premierul Viorica Dancila "a multumit Statelor Unite pentru sprijinul acordat Romaniei pentru aderarea la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, subliniind beneficiile pe care acest demers l-ar aduce pentru companiile americane ce dezvolta afaceri in Romania", se mai arata in comunicatul citat.

C.B. ...citeste mai departe despre "Dancila a participat la un pranz de lucru cu investitori americani in Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 846 ori