Dan Barna: USR va avea propriul candidat la prezidentiale. In turul doi il sustinem pe Iohannis

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 15:06
1147 citiri
Dan Barna: USR va avea propriul candidat la prezidentiale. In turul doi il sustinem pe Iohannis
Foto: Facebook / Dan Barna

Presedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, sambata, ca partidul sau va avea "cu siguranta" un candidat propriu in turul I al alegerilor prezidentiale din 2019, iar pe presedintele Klaus Iohannis il va sustine numai in situatia in care acesta va ajunge in turul II, iar candidatul USR nu.

"Despre candidati este oarecum prematur sa vorbim. Ce pot sa spun cu siguranta este ca la alegerile prezidentiale in turul I, USR va avea cu siguranta un candidat, pentru ca suntem un partid care isi doreste sa conteze in politica din Romania si in anii care urmeaza. Suntem un partid nu doar de conjunctura, ci un partid care reprezinta acea idee importanta ca se poate face politica si decent, cu oameni care vin din societate si care vor sa schimbe niste realitati care timp de 27 de ani s-au dovedit nefunctionale", a spus Barna, pentru AGERPRES.

Intrebat daca aceasta pozitie exclude posibilitatea ca USR sa il sustina in turul I al prezidentialelor pe Klaus Iohannis daca acesta va decide sa candideze, Dan Barna a mentionat ca actualul presedinte al tarii reprezinta pentru USR o optiune numai pentru turul II, in caz ca nu va ajunge acolo candidatul USR.

"Presedintele Iohannis a reusit in mare masura sa reprezinte vocea cetatenilor (...) Evident ca sunt discutii politice care vor avea loc la momentul respectiv. Dar ceea ce eu spun cu siguranta este ca USR va avea un candidat in turul I. Evident ca in turul al doilea, daca candidatul nostru nu va ajunge acolo, intre optiunea presedintele Iohannis si, sa spunem Gabriela Firea, vom sustine cu toata energia pe presedintele Iohannis, aici nu este niciun dubiu", a mai afirmat presedintele USR.

De asemenea, intrebat in legatura cu relatia sa cu Nicusor Dan si cu contestarea de catre organizatia USR Bucuresti a congresului care a avut loc in urma cu o saptamana la Poiana Brasov, Barna a aratat ca in ultimele zile nu a discutat cu Nicusor Dan despre situatia partidului pentru ca si-a indreptat atentia spre sustinerea candidatilor USR in alegerile locale partiale de duminica, efort in care s-au implicat toate "taberele" din partid.

"Colegii din toate, sa le numim asa, taberele am fost umar la umar in sustinerea candidatilor nostri, deci a fost o activitate fireasca din ceea ce mi-am propus sa devina USR, un partid cu mesaje clare, un partid unit si asumat pe rolul de opozitie pentru care a fost trimis in Parlament de catre cetateni (...) Nu au fost discutii in aceste zile (cu tabara lui Nicusor Dan - n.red.), perio ...citeste mai departe despre "Dan Barna: USR va avea propriul candidat la prezidentiale. In turul doi il sustinem pe Iohannis" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dan Barna USR, #USR prezidentiale , #Stiri Guvern