Daea vorbeste despre locul in care "fluierul se aude si cand tace", iar "oamenii frumosi se vad si cand nu exista"

Sambata, 18 Noiembrie 2017, ora 18:44
1037 citiri
Daea vorbeste despre locul in care "fluierul se aude si cand tace", iar "oamenii frumosi se vad si cand nu exista"
Foto: Arhiva Facebook/Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, sambata, la Sibiu, la lansarea campaniei sale, "Alege Oaia!". El si-a exprimat incantarea prin... figuri de stil.

"Va multumesc ca mi-ati dat posibilitatea ca ma intalnesc cu dumneavoastra in locul in care fluierul se aude si cand tace si oamenii frumosi se vad si cand nu exista", le-a spus ministrul producatorilor din judet.

Oficialul a apreciat activitatea agricultorilor din Sibiu, numarul mare de oi si dragostea locuitorilor de acolo pentru animale.

"Suntem la inceput de drum intr-o actiune extrem de importanta pentru tara, si anume, aceea de a cobori in mintile oamenilor si impleti interesele locale cu cele ale acelora care pleaca de acasa in pribegia castigului, dar mai mult decat atat in dragostea pentru cresterea animalelor.

Vorbesc aici despre crescatorii de ovine care isi parasesc casele frumoase crescute din smantana, din branza, din lapte, din lana, din carne, din piei, cu sudoarea mintii si cu bataturile palmelor pentru a lasa in acest loc mirific al tarii traditia la locul ei si continuitatea traditei acelor care carmuiesc zona si administreaza tara", a mai spus Daea.

Citeste si Petre Daea: Noi nu am gasit justificarea scumpirilor la alimente. Asteptam raspunsul Concurentei

Acesta a apreciat ca sunt "multe de facut pentru acest animal care astazi se valorifica greu, ieftin si, din nefericire, rar".

Acesta a explicat ca incearca sa le intinda o mana de ajutor oierilor "pentru ca ei sa poata ramane verticali pe terenurile inclinate, uneori rar atinse sau deloc de catre piciorul omului".

"Ce vrem noi prin acest program este stimularea consumului in asa fel incat sa putem avea piata de desfacere la noi acasa, sa mancam romaneste din ceea ce facem cu mainile noastre, sa pastram si sa dezvoltam gustul pentru aceste produse extraordinare pe care le avem", a mai spus Petre Daea.

El a anuntat ca, de anul viitor, si Uniunea Europeana va aloca fonduri pentru stimularea consumului de carne de oaie si capra. ...citeste mai departe despre "Daea vorbeste despre locul in care "fluierul se aude si cand tace", iar "oamenii frumosi se vad si cand nu exista"" pe Ziare.com

#Daea Sibiu, #Daea Alege Oaia , #Stiri Guvern