Dacian Ciolos explica de ce a mers la Bruxelles si in ce calitate

Duminica, 02 Aprilie 2017, ora 16:15
1000 citiri
Dacian Ciolos explica de ce a mers la Bruxelles si in ce calitate
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos a explicat in ce calitate a mers recent la Bruxelles, cand s-a intalnit cu mai multi demnitari europeni.

"Intalnirile au fost, evident, in nume propriu. Este un lucru firesc ca fosti comisari europeni sau fosti prim-ministri sa mentina contacte cu liderii europeni. Este firesc ca oficiali de la Bruxelles sa doreasca sa mentina legatura cu acestia pentru a se consulta pe teme de interes european", a declarat Ciolos, intr-un interviu acordat cursdeguvernare.ro

Acesta a precizat ca a fost coleg cu multi dintre liderii europeni si ca multi i-au ramas prieteni.

"Timp de cinci ani am fost comisar european si am fost coleg cu aproape o treime din membrii actualului Colegiul al comisarilor europeni, precum si cu unii europarlamentari.

Inclusiv cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani si cu negociatorul-sef pentru Brexit din partea Comisiei, Michel Barnier. Mi-au fost colegi, am lucrat impreuna pe diverse fronturi, pentru promovarea unor initiative europene si am ramas in relatii foarte bune cu cei mai multi dintre ei.

In plus, anul trecut, in calitate de prim-ministru, am avut contacte stranse cu institutiile europene pentru a sustine interesele si punctele de vedere ale Romaniei. Ca sa va dau doar un exemplu, amintesc eliminarea vizelor pentru romanii care doresc sa calatoreasca in Canada, in contextul adoptarii CETA - acordul comercial UE-Canada", a punctat el.

Ciolos a precizat ca este convins ca relatiile si contactele sale de la Bruxelles pot si trebuie folosite in interesul Romaniei.

"Asta si doresc sa fac. Alaturi de multe altele, si aceasta este o modalitate prin care Romania poate creste in greutate in luarea unor decizii europene", a mentionat fostul premier.

Ciolos a adaugat ca a luat parte la aceste intalniri pentru a afla "direct de la sursa care sunt liniile mari ale dezbaterilor din cadrul Comisiei Europene in legatura cu scenariile privind viitorul UE", referitor la scenariile lansate de Presedintele Jean-Claude Juncker.

Ciolos, intalniri la Bruxelles cu Juncker si alti oficiali. A avut inainte discutii cu Grindeanu

Ciolos, discutii cu Juncker despre Europa cu mai multe viteze: Locul Romaniei depinde de gradul de ambitie ...citeste mai departe despre "Dacian Ciolos explica de ce a mers la Bruxelles si in ce calitate" pe Ziare.com

#Dacian Ciolos intalniri Bruxelles , #Stiri Guvern