Cum a crescut numarul alegatorilor din diaspora "de 1.000 de ori intr-o singura zi"

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 17:43
957 citiri
Cum a crescut numarul alegatorilor din diaspora "de 1.000 de ori intr-o singura zi"
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat, marti, ca numarul romanilor din diaspora inscrisi in Registrul Electoral este de peste 600.000, in conditiile in care la incheierea perioadei de inscriere voluntara, 14 septembrie, erau sub 10.000 de inscrisi. Desi pare de neinteles, exista o explicatie.

Numarul exact al alegatorilor romani, conform inregistrarilor oficiale operate in Registrul Electoral, este de 18.935.857, iar, dintre acestia, 609.962 de alegatori au domiciliul sau resedinta in afara tarii, a anuntat marti AEP.

In urma cu o saptamana, insa, AEP anunta ca mai putin de 10.000 de romani din diaspora s-au inscris in Registrul Electoral.

FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) a remis, miercuri, un comunicat de presa in care a sustinut ca diferenta dintre cele doua valori s-ar datora unor "uneltiri impotriva diasporei" puse la cale de PNL si PSD.

"Ieri, Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat ca numarul alegatorilor din diaspora inscrisi in ...citeste mai departe despre "Cum a crescut numarul alegatorilor din diaspora "de 1.000 de ori intr-o singura zi"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#numar romani diaspora Registrul Electoral, #romani strainatate inscrisi Registrul Electoral , #Stiri Guvern