Cu amenintarea Rusiei in coasta, Romania face eforturi pentru ca NATO sa se extinda

Joi, 23 Iulie 2015, ora 07:50
993 citiri
Cu amenintarea Rusiei in coasta, Romania face eforturi pentru ca NATO sa se extinda
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a subliniat beneficiile de securitate, dar si economice pe care le genereaza calitatea de membru NATO, sustinand ca Romania se afla in prezent la cel mai inalt grad de securitate din istoria sa contemporana.

Ministrii de Externe din Romania, Polonia, Croatia si Ungaria au participat miercuri, alaturi de omologul muntenegrean, la un seminar pe tema Politicii NATO a Usilor Deschise, se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

"Romania se afla in prezent la cel mai inalt grad de securitate din istoria sa contemporana, datorita calitatii de membru al celei mai puternice Aliante defensive din istorie", a aratat Bogdan Aurescu, citat in comunicat.

Oficialul roman a prezentat cu aceasta ocazie experienta Romaniei in parcursul pentru integrarea in NATO, evidentiind ca procesul de reforme pe care il traverseaza in prezent Muntenegru reprezinta, in esenta, asa cum a fost si in cazul Romaniei, un beneficiu major pentru modernizarea si dezvoltarea ...citeste mai departe despre "Cu amenintarea Rusiei in coasta, Romania face eforturi pentru ca NATO sa se extinda" pe Ziare.com

#Aurescu extindere NATO Muntenegru, #Romania Muntenegru NATO , #Stiri Guvern