Cristian Ghinea: Vrem un MCV care sa ne fereasca de toti posibilii Dragnea - Interviu

Joi, 23 Mai 2019, ora 17:07
954 citiri
Cristian Ghinea: Vrem un MCV care sa ne fereasca de toti posibilii Dragnea - Interviu
Foto: Arhiva Facebook/Cristian Ghinea

Dupa aproape trei ani de guvernare PSD-ALDE si asalt sustinut asupra Justitiei, orice scrutin a devenit un referendum in sine, unde oamenii, prin prezenta si optiunea de vot, au posibilitatea de a arata ca vor sa traiasca intr-o tara democratica, unde sunt respecatate valorile europene si statul de drept. O spune Cristian Ghinea, candidatul USR PLUS la alegerile europarlamentare de duminica.

Acesta ocupa pozitia a doua pe lista Aliantei 2020, care isi propune ca, odata ajunsa la Bruxelles, sa aiba un rol important in reconstruirea si redefinirea Uniunii Europene: "Vom fonda grupul care va pune capat degringoladei din UE".

Cristian Ghinea a dezvaluit, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, si ca in noul grup pro-european construit in jurul presedintelui francez Emmanuel Macron si al liberalilor europeni nu-si va avea locul si partidul lui Calin Popescu Tariceanu.

"Partidul lui Tariceanu a fost deja exclus din grupul ALDE din PE, in cateva zile va fi exclus si din ALDE Europe. Tariceanu e nefrecventabil in Europa. Cel mai probabil, ALDE Romania va fi obligata sa renunte si la numele partidului", a dezvaluit Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea, ati fost ministru al Fondurilor Europene, asa ca incep direct si in forta. Cum evaluati conditionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept?

Ideea aceasta a conditionarii fondurilor europene de respectarea statului de drept a venit ca o reactie de protectie a UE la amenintarea valului populist eurosceptic. Intre timp, amenintarea a devenit mult mai complexa. De exemplu, intre timp a aparut Dragnea. Ce ne facem cu unul ca el? Este suficient sa ne uitam ce se intampla cu investitiile in guvernarea PSD-ALDE sa ne dam seama ca nici macar nu-i intereseaza prea mult fondurile europene.

Daca il amenintam pe Dragnea cu taierea fondurilor europene o sa zica: "bine, frectie la picior de lemn, oricum nu prea foloseam noi fondurile europene, ca se fura greu". Nici solutia activarii Articolului 7, careia nu degeaba i se spune "solutia nucleara", pentru ca nu prea se folosea iar efectele pot fi perverse, nu e un bat care sa-l sperie. Pe Dragnea il intereseaza sa scape de puscarie, nu-l afecteaza prea tare ca Romania risca sa piarda votul in Consiliu.

Noi, Alianta 2020 USR PLUS, propunem un alt mecanism, mai potrivit pentru aceste amenintari. Un MCV european pentru toate statele membre. Care sa ne fereasca de toti posibilii Dragnea. Pentru ca presiunea politica functioneaza mai bine decat nuieluse ...citeste mai departe despre "Cristian Ghinea: Vrem un MCV care sa ne fereasca de toti posibilii Dragnea - Interviu" pe Ziare.com

#Cristian Ghinea candidat USR PLUS europarlamentare, #Tariceanu exclus ALDE Europa, #USR PLUS candidati europarlamentare , #Stiri Guvern