Corneliu Coposu, un destin politic

Vineri, 20 Mai 2016, ora 10:09
3045 citiri
Corneliu Coposu, un destin politic
Foto: Memorialulramnicusarat.ro

In luna martie a acestui an se inregistra o premiera pentru istoria Romaniei post-decembriste, instanta hotara condamnarea fostului comandant al penitenciarului de la Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, la 20 de ani de inchisoare pentru infractiuni contra umanitatii.

La 53 de ani de la punerea lacatului pe poarta penitenciarului, povestea tragica a victimelor de la Ramnic a fost spusa publicului larg. Dosarele de arhiva au scos la lumina istoriile individuale ale opozantilor regimului comunist, iar oamenii au inceput sa ii cunoasca mai bine, sa le afle suferintele si lupta continua din penitenciarul mortii.

Cati dintre cei de astazi stiau pana in iulie 2013 ca marele om politic Corneliu Coposu uitase sa vorbeasca, in urma izolarii totale de la Ramnicu Sarat? Cati auzisera ca Ramnicu Sarat este un loc in care o parte a elitei democratice romanesti de dinainte de razboi a fost supusa exterminarii? Poate doar aceia dintre noi care inca isi mai aduceau aminte de episoadele ...citeste mai departe despre "Corneliu Coposu, un destin politic" pe Ziare.com

#Corneliu Coposu destin politic, #102 ani nastere Corneliu Coposu , #Stiri Guvern