Corespondenta de la Strasbourg: "Multi politicieni din Romania s-au bucurat. Nu, domnilor, nu dispare MCV"

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 20:37
733 citiri
Corespondenta de la Strasbourg: "Multi politicieni din Romania s-au bucurat. Nu, domnilor, nu dispare MCV"
Foto: Flickr / Parlamentul European

Parlamentul European (PE) a adoptat recent o initiativa legislativa in vederea crearii unui instrument - Raportul european cu privire la democratie, statul de drept si drepturile fundamentale - care sa fie aplicat la nivelul intregii Uniuni.

Acesta va avea rolul sa inlocuiasca instrumente de monitorizare ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) impus Romaniei si Bulgariei. Dar scapa tara noastra de MCV?

Europarlamentarul Monica Macovei spune ca "deocamdata nu se intampla nimic, MCV ramane la locul lui" si ca "astfel de rapoarte nu au neaparat o consecinta. Adica Comisia sau Consiliul poate sa nu trimita nimic. Sau poate sa trimita ceva cu totul schimbat".

Mai mult, europarlamentarul i-a declarat corespondentului Ziare.com de la Strasbourg ca va solicita in scris Comisiei si Consiliului sa mentina raportul MCV.

"Este un raport facut la initiativa unui europarlamentar, exista astfel de rapoarte, e vorba de europarlamentarul Sophie in't Veld, din Olanda, din ALDE. Acest ...citeste mai departe despre "Corespondenta de la Strasbourg: "Multi politicieni din Romania s-au bucurat. Nu, domnilor, nu dispare MCV"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Monica Macovei MCV Romania, #Monica Macovei PE Romania , #Stiri Guvern