Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consumatorii nu vor mai suporta din costurile premiilor oferite de comercianti

Consumatorii nu vor mai suporta din costurile premiilor oferite de comercianti


Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect care modifica legea privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii.

Proiectul prevede ca promovarea unui produs diferit de cel care a facut, initial, obiectul publicitatii si suportarea de catre consumator a unui cost pentru un premiu sau beneficiu echivalent vor fi considerate drept practici incorecte, conform Mediafax.

Acesta modifica Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor.

"Proiectul de lege aprobat de Guvern urmareste transpunerea corecta in legislatia nationala a Directivei 2005/29/CE. Dintre modificarile aduse de actul normativ, mentionam: Calificarea ca practica incorecta a promovarii unui produs diferit de cel care a facut, initial, obiectul publicitatii; calificarea ca incorecte a practicilor ca un consumator sa ofere o contraprestatie sau sa suporte un cost pentru un premiu sau beneficiu echivalent", transmite Guvernul.

Proiectul clarifica si notiunea de "deformare substantiala a comportamentului economic al consumatorului".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1167 ori