Constantin va vorbi luni cu Grindeanu daca ramane in Guvern UPDATE: Ce spune Tariceanu

Duminica, 19 Martie 2017, ora 16:04
741 citiri
Constantin va vorbi luni cu Grindeanu daca ramane in Guvern UPDATE: Ce spune Tariceanu
Foto: Ziare.com

Copresedintele ALDE, vicepremierul Daniel Constantin, a precizat, duminica, dupa ce a parasit Delegatia Permanenta a ALDE, ca nu va pleca din acest partid si ca se va intalni luni cu premierul Sorin Grindeanu, pentru a vedea decizia coalitiei in legatura cu aceasta situatie.

"Eu nu am vrut sa ajungem in aceasta situatie dar, din pacate, este o situatie delicata pentru ALDE. Nu vom pleca din ALDE. Nu am tinut niciodata la functii. Oricand, si chiar maine, voi avea o discutie cu prim-ministrul Sorin Grindeanu si, daca decizia coalitiei va fi intr-un sens, nu regret", a spus Daniel Constantin, dupa ce a parasit Delegatia Permanenta a ALDE.

Iata ce a mai declarat acesta, despre relatia cu Tariceanu, dupa sedinta tensionata pe care a parasit-o

"Am facut parte si din Guvernul Victor Ponta si cred ca am indeplinit pentru partidele din care provin o misiune buna. Am ajutat prin activitatea pe care am avut-o acolo (...) Cred ca intotdeauna am reprezentat cu cinste si am facut-o bine. Dar nu am pus mai presus functiile (...). Tin mai mult la oameni decat la functii", a spus Constantin.

El a adaugat ca nu vor exista plecari din ALDE si ca parlamentarii ALDE vor sustine Guvernul Grindeanu.

"Orice s-ar intampla, toti parlamentarii care sunt aici nu vor pleca din ALDE, vor ramane si vor sustine Guvernul Sorin Grindeanu. Este un vot care s-a dat pentru acest Guvern, pentru aceasta coalitie si nu voi pune in pericol aceasta coalitie. Sper ca activitatea guvernamentala sa primeze, nu scandalurile", a mai spus Constantin.

UPDATE Calin Popescu-Tariceanu a declarat, dupa Delegatia Permanenta, referitor la plecarea lui Daniel Constantin din sedinta ca "puseurile de orgolii nu sunt firesti", dar ca nu s-a discutat despre retragerea sprijinului politic in Guvern pentru acesta.

"Nu s-a discutat acest lucru pentru ca, impreuna cu colegii mei, plecam de la premisa unei necesare colaborari in ALDE. Daca cei care astazi au plecat in mod demonstrativ din sedinta doresc sa purtam o discutie si sa revina la ganduri mai bune si sa respecte democratia si performanta in partid, nu vad de ce am face un astfel de gest. (...) Sprijinul politic nu-l dau eu personal, il da structura de conducere abilitata conform statului. O sa vedem in perioada urmatoare. Eu cred ca aceste puseuri de orgoliu nu sunt firesti, dar fiecare pana la urma isi moduleaza actiunea cum crede de cuviinta. Eu sunt un om care am avut in actiunea mea politica, ca principiu, o atitudine incluziva si nu e ...citeste mai departe despre "Constantin va vorbi luni cu Grindeanu daca ramane in Guvern UPDATE: Ce spune Tariceanu" pe Ziare.com

#Daniel Constantin discutie Grindeanu, #Daniel Constantin parasire ALDE, #Daniel Constantin tensiuni Tariceanu, #Constantin parasit sedinta ALDE , #Stiri Guvern