Conducerea USR discuta sambata demisia lui Nicusor Dan

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 12:20
815 citiri
Conducerea USR discuta sambata demisia lui Nicusor Dan
Foto: Facebook Nicusor Dan

Comitetul Politic al USR se reuneste sambata, dupa ce presedintele formatiunii Nicusor Dan a demisionat partid, nefiind de acord cu decizia Biroului National de a nu sustine revizuirea Constitutiei in sensul definirii familiei ca uniunea dintre un barbat si o femeie.

Conducerea Uniunii Salvati Romania se reuneste sambata in sedinta Comitetului Politic, pe ordinea de zi fiind decizia presedintelui partidului de a parasi formatiunea pe care a fondat-o.

Nicusor Dan si-a anuntat pe 1 iunie demisia din Uniunea Salvati Romania, pe motiv ca partidul merge intr-o directie gresita, dupa ce Biroul National USR a decis sa nu sustina revizuirea Constitutiei privind definirea familiei ca uniunea dintre un barbat si o femeie.

"Lucrul cel mai rau care se poate intampla in Romania acum este ca dezbaterea principala sa nu fie pe cine fura si cine nu fura, ci pe cine apara traditiile si cine nu le apara. (...) Al doilea motiv este ca simt o datorie pentru oamenii care m-au votat. Tema familiei este foarte importanta pentru ei, este o tema intima, tine de identitate, de sentimentul religios, chiar daca ea nu este importanta pentru ei ca persoane, chiar daca nu este importanta pentru societate", a scris Nicusor pe Facebook, dupa ce si-a anuntat demisia din USR.

Cu toate acestea, Nicusor Dan nu exclude varianta de a reveni in partidul pe care l-a fondat, dar cu conditia ca USR sa isi schimbe decizia privind revizuirea Constitutiei. Acesta a anuntat insa ca se gandeste sa astepte aparitia unui partid in care "sa se regaseasca", dar a exclus varianta punerii bazelor unei noi formatiuni.

Gestul lui Nicusor Dan a provocat reactii diferite in partid. Clotilde Armand, membru in Biroul Politic al USR i-a cerut lui Nicusor Dan, cu putin timp inainte ca acesta sa-si anunte demisia din partid, sa nu renunte si sa ramana alaturi de USR.

"Am crezut in proiectul lui pentru ca este un om care nu a facut niciodata vreun compromis, a renuntat la cariera de matematician si-a dedicat ani de zile toata energia lui pentru a schimba in bine societatea romaneasca. Am crezut in acest proiect pentru ca nimeni nu era obligat sa adopte o ideologie, nimeni nu era obligat sa se pronunte pe chestiuni intime, sa voteze fiecare asa cum ii dicteaza constiinta si optiunea lui ideologica. (...)

Calitatea lui Nicusor Dan este aceea de a fi un om de neclintit. Il invit, la fel cum el a facut-o cand avea nevoie de ajutorul nostru, sa ramana langa noi, sa nu renunte, sa stea neclintit! Nicusor ...citeste mai departe despre "Conducerea USR discuta sambata demisia lui Nicusor Dan" pe Ziare.com

#Nicusor Dan demisie, #decizie USR demisie Nicusor Dan , #Stiri Guvern