Conducerea Senatului nu a avut cvorum pentru aprobarea proiectului care prevede ca data alegerilor este decisa de Parlament

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 16:08
533 citiri
Conducerea Senatului nu a avut cvorum pentru aprobarea proiectului care prevede ca data alegerilor este decisa de Parlament
FOTO Unsplash

Alina Gorghiu a anuntat ca Biroul permanent nu a avut luni cvorum pentru a aproba trimiterea la Comisia juridica a proiectului de lege care prevede ca Parlamentul stabileste data alegerilor si nu Guvernul, initiativa trimisa la reexaminare de Klaus Iohannis catre Legislativ.

Senatoarea PNL a adaugat ca PSD are majoritatea singur in Biroul permanent si putea oricand sa aprobe acest proiect, insa Marcel Ciolacu si social-democratii nu vor in mod real amanarea alegerilor, fiind doar o tema de campanie electorala. "Cei trei reprezentanti ai PNL au decis sa nu participe la aceasta mascarada din Biroul permanent", a mai spus Gorghiu.

"Situatia e destul de interesanta astazi in Senatul Romaniei. Cererea de reexaminare, dupa cum stiti, ar fi trebuit sa fie discutata in Biroul permanent care era convocat pentru ora 13.00. In Biroul permanent componenta e asa: 7 de la PSD, restul de 5 de la PNL - 3, UDMR - 1, USR-PLUS o persoana. Deci in orice conditii, daca PSD doreste sa introduca pe ordinea de zi un proiect legislativ pentru a fi dezbatut, in procedura de urgenta sau orice alt fel de procedura, acest lucru se intampla pentru ca au majoritatea singuri. Pornind de la aceasta premisa, va spun ca PNL, ca nu o sa indraznesc sa vorbesc in numele celorlalti colegi, a decis ca cei trei reprezentanti ai sai sa nu participe la aceasta mascarada din Biroul permanent", a explicat Alina Gorghiu luni la Digi 24.

Ea a adaugat ca s-a propus amanarea sedintei Biroului permanent al Senautului pentru ora 14.00, dar nici atunci nu a fost cvorum, fiind clar ca PSD este de vina ca aceasta lege nu devine realitate.

"Spun mascarada pentru ca PSD voia sa amane sau spune public ca doreste sa amane data alegerilor si o sa revin pe procedura pentru ca de fapt sunt doua initiative legislative, dar in subteran se pare ca nu isi doreste acest lucru. La ora 13.00 cand a fost convocat primul Birou permanent, surpriza - nu a fost cvorumul de sedinta pentru a fi legal tinuta aceasta sedinta. Au fost doar 6 reprezentanti ai PSD. Sedinta s-a amanat pentru ora 14.00. La ora 14.00 a fost aceeasi situatie. De ce s-a intamplat sa nu fie cvorum? Pentru ca PSD condus de Marcel Ciolacu si colegii sai din PSD una spun public, si in realitate fac altceva.

Tema amanarii alegerilor parlamentare exprimata pe toate vocile, mai guturale, mai tipatoare, a fost o tema strict de campanie electorala, o tema strict pentru auzul publicului, astfel incat sa arate Marcel Ciolacu cat de responsabil este pro ...citeste mai departe despre "Conducerea Senatului nu a avut cvorum pentru aprobarea proiectului care prevede ca data alegerilor este decisa de Parlament" pe Ziare.com

#cvorum, #conducere, #Senat, #alegeri, #vot , #Stiri Guvern