Comisia Europeana: Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile de aderare la Spatiul Schengen

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 15:42
1328 citiri
Comisia Europeana: Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile de aderare la Spatiul Schengen
Foto: Ziare.com

Pozitia Comisiei Europene este ca atat Romania, cat si Bulgaria indeplinesc conditiile pentru a deveni membri ai spatiului Schengen.

Declaratia a fost facuta de purtatorul de cuvant al institutiei europene, Natasha Bertaud, in cadrul unei conferinte de presa de joi, raspunzand unei intrebari, informeaza Bulgarian News Agency.

"Acum, aceasta nu este o decizie a Comisiei, este o decizie politica ce trebuie sa fie luata de Consiliul Uniunii Europene si de Consiliul European", a mai spus purtatorul de cuvant al CE.

La randul sau, vicepremierul bulgar Maglena Kuneva a spus, miercuri, ca aderarea celor doua tari la spatiul Schengen este parte a solutiei la criza fara precedent a refugiatilor, care afecteaza Europa, scrie Novinite.

Potrivit oficialului bulgar, intrarea celor doua tari in zona de libera circulatie reprezinta parte a ecuatiei securitatii europene comune.

"O parte a solutiei refugiatilor in Europa este ca Romania si Bulgaria sa devina membri ai zonei Schengen", a ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana: Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile de aderare la Spatiul Schengen" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisia Europeana Romania Schengen, #Romania aderare spatiu Schengen, #Romania Schengen imigranti , #Stiri Guvern