Comisia Europeana, extrem de ingrijorata de legea amnistiei

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 13:16
1916 citiri
Comisia Europeana, extrem de ingrijorata de legea amnistiei
Foto: Arhiva

Comisia Europeana este extrem de ingrijorata de posibilitatea ca Parlamentul de la Bucuresti ar putea adopta legea amnistiei, in conditiile in care in aceste zile se afla la Bucuresti o misiune de evaluare a progreselor inregistrate de Romania in cadrul MCV.

Specialistii de la Bruxelles au transmis acest mesaj senatorilor si deputatilor din comisiile juridice, cu care s-au intalnit marti, la Palatul Parlamentului, informeaza B1TV.

Proiectul de lege, sustinut doar de PSD, PC si UNPR prevede inlaturarea raspunderii penale pentru infractiunile cu inchisoarea pana la sase ani si gratierea pedepselor cu inchisoarea pana la sapte ani. Propunerea legislativa a ajuns in luna decembrie in plenul Camerei Deputatilor, decizionala, dar a fost retrimis la comisii, in urma scandalului public declansat. PNL a anuntat chiar ca va depune o motiune simpla in cazul in care PSD insista pe acest subiect.

In ceea ce priveste misiunea de evaluare trimisa de Bruxelles la Bucuresti, aceasta isi ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana, extrem de ingrijorata de legea amnistiei" pe Ziare.com

#Comisia Europeana legea amnistiei, #misiune evaluare MCV Bucuresti , #Stiri Guvern