Ciuhodaru are initiative pe banda rulanta: Dupa modificarea Codului Penal, vrea restituirea banilor taiati de Boc si interzicerea exportului de lemne

Sambata, 04 Martie 2017, ora 19:33
882 citiri
Ciuhodaru are initiative pe banda rulanta: Dupa modificarea Codului Penal, vrea restituirea banilor taiati de Boc si interzicerea exportului de lemne
Foto: Facebook/Tudor Ciuhodaru

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a depus mai multe proiecte de legi in ultimul timp, printre care unul care prevede restituirea sumelor de bani pentru toti angajatii din sistemul bugetar, dupa taierile din 2010, si altul care interzice exportul de lemn.

Ciuhodaru a intrat in atentia publica in ultimele zile dupa ce a depus la Parlament un alt proiect de lege controversat, potrivit caruia toti cei care ingreuneaza exercitarea puterii in stat sa fie pedepsiti cu inchisoarea. Proiectul a revoltat opinia publica, intelegandu-se ca deputatul PSD vrea sa ii pedepseasca pe protestatarii antiguvernamentali. Ciuhodaru a negat, iar PSD s-a delimitat de initiativa lui.

Ciuhodaru vrea inchisoare pentru cei care ingreuneaza exercitarea puterii de stat. PSD nu-l sustineUn deputat PSD cere pedepsirea celor care ingreuneaza exercitarea puterii de stat UPDATE Protestatarii nu sunt vizati

Iata ca alte doua initiative depuse de medicul iesean au starnit interesul public.

Primul proiect de lege prevede restituirea sumelor de bani pentru toti angajatii din sistemul bugetar, dupa taierile din 2010, in conditiile in care o parte dintre ei si-au recuperat deja sumele de bani prin decizii judecatoresti.

"Are ca obiect de reglementare eliminarea inegalitatilor salariale rezultate chiar in urma aplicarii legii 118/2010, in sensul acordarii tuturor angajatilor bugetari sumele care au fost diminuate din salariul de baza, inclusiv sporurile, indemnizatiile si alte si alte drepturi salariale", a explicat deputatul PSD.

Proiectul prevede ca personalului din sectorul bugetar sa i se restituie banii pierduti in urma taierilor dispuse in 2010, pana la reintregirea acestora, in 2012. Impactul financiar estimat este de aproximativ 14,4 miliarde de lei. Sursa de finantare indicata in expunerea de motive este suplimentarea cheltuielilor de personal din bugetul general consolidat.

Sustinerea unei astfel de initiative legislative nu a fost inca discutata de coalitia aflata la guvernare, desi subiectul a mai fost in discutie si in legislatura trecuta.

Pe de alta parte, Tudor Ciuhodaru vrea interzicerea exportului de material lemnos si pedepse cu inchisoarea de la 5 la 10 ani pentru cei care fac astfel de fapte.

"Practic, vreau ca padurile noastre sa nu mai plece la export. Am depus un proiect de lege pentru protejarea acestor suprafete forestiere, pentru ca suntem in plin dezastru ecologic. La fiecare ora, Romania pierde sase hectare de padure si se inregistrea ...citeste mai departe despre "Ciuhodaru are initiative pe banda rulanta: Dupa modificarea Codului Penal, vrea restituirea banilor taiati de Boc si interzicerea exportului de lemne" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciuhodaru proiect lege salarii bugetari, #Ciuhodaru proiect lege export lemn , #Stiri Guvern