Miracol în București: parc uriaș creat de la zero. ”Am muncit mult să ajungem aici”

Marti, 16 August 2022, ora 18:48
322 citiri
Miracol în București: parc uriaș creat de la zero. ”Am muncit mult să ajungem aici”
Noul parc va fi amenajat în zona Lacului Morii FOTO Facebook / Ciprian Ciucu

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat marți, 16 august, că un nou parc va fi amenajat în Sectorul 6, în zona Lacului Morii.

Pentru realizarea proiectului, primăria lansează un ”concurs internațonal de soluții”.

”Invit joi, de la ora 12.00, toți arhitecții, urbaniștii, peisagiștii să vina la Primăria Sectorului 6 să afle de la sursă informațiile aferente concursului internațional de soluții pe care îl organizăm împreună cu Ordinul Arhitecților din România pentru zona Lacului Morii.

În concursul de soluții (acesta este o procedură de achiziții publice) vor intra pentru proiectare Parcul Crângaşi (modificări minimale, mai ales în zona parcării), zona adiacentă digului, insula, digul până la Chiajna și zona adiacentă acestuia și zona sudică a digului.

De asemenea, concursul va lua în calcul și activitățile/sporturile nautice ce pot fi organizate. Am discutat cu doamna Elisabeta Lipa, Președinta Federației Române de Canotaj pentru a obține acordul Apelor Romane pentru a organiza pe Lacul Morii o pista de 4 km, acesta fiind singurul lac din regiune care ar permite amenajarea unei astfel e piste. În contextul în care sportivii noștri câștigă medalii de aur, tare mi-ar plăcea să le punem la dispoziție toate facilitatile necesare în Sectorul 6. Stiu ca dl ministru Tánczos Barna sprijină ideea (m-a pus îl legătură cu dna. Lipă)”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Edilul a precizat că primăria ”a muncit mult pentru a ajunge aici”.

”- Am identificat și inventariat terenurile adiacente;

- Am semnat un protocol pe 10 ani cu Apele Române pentru a putea amenaja digul, insula si pentru a putea folosi pentru diferite sporturi nautice luciul apei;

- Am contractat și finalizat studiile necesare temei de concurs: arheologic, dendrologic, de faună;

- Am contractat Ordinul Arhitecților pentru a derula concursul de soluții în beneficiul Secutorului 6;

- Am igenizat zona, am scos tone de deșeuri”, a mai scris el.

Concursul de soluții privind proiectarea parcului va fi ”un demers competitiv, organizat pe bune”, care va permite găsirea celor mai bune soluții.

”Știu, durează, dar avem ca exemplu experiența Clujului care a schimbat la față în bine mai multe zone, beneficiind de urbanism de calitate!”, a mai scris Ciucu. ...citeste mai departe despre "Miracol în București: parc uriaș creat de la zero. ”Am muncit mult să ajungem aici”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parc nou Bucuresti, #sector 6, #Ciprian Ciucu primar, #Lacul Morii , #Stiri Guvern