Ciolos: Tehnocratia, pe termen lung, pune in pericol democratia. Nu poti sa salvezi o tara intr-un an

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 23:03
642 citiri
Ciolos: Tehnocratia, pe termen lung, pune in pericol democratia. Nu poti sa salvezi o tara intr-un an
Foto: Antena3

Premierul Dacian Ciolos a vorbit, miercuri seara, de obiectivele Guvernului sau, precizand insa ca acest Executiv independent politic nu poate face minuni intr-un an de zile, dar isi propune sa puna bazele pe care sa se construiasca dupa alegerile din 2016.

Fostul comisar european a spus ca desi mandatul de un an ii limiteaza optiunile, un guvern tehnocrat cu mandat plin ar putea pune in pericol democratia.

"Aceasta este o parere personala, dar cred ca o tehnocratie pe termen lung poate sa puna in pericol democratia pentru ca democratia, prin definitie, inseamna sa conduci un popor pe baza votului popular. Pe termen scurt, un an de zile e un termen scurt, Guvernul acesta independent, in sensul ca nu are in spate asumata o majoritate politica, clara, are un vot majoritar in Parlament. Parlamentul este, ca ne place sau nu, cel care reprezinta societatea.

Acest Parlament poate sa dea un vot de neincredere oricand acestui Guvern. Deci acest Guvern nu este in afara sistemului ...citeste mai departe despre "Ciolos: Tehnocratia, pe termen lung, pune in pericol democratia. Nu poti sa salvezi o tara intr-un an" pe Ziare.com

#Dacian Ciolos tehnocratie pericol democratie , #Stiri Guvern