Ciolos da semne ca va intra in lupta politica: E cazul sa ne incumetam sa ne facem viata si guvernarea, asa cum am tot cerut altora sa ne-o faca

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 21:24
810 citiri
Ciolos da semne ca va intra in lupta politica: E cazul sa ne incumetam sa ne facem viata si guvernarea, asa cum am tot cerut altora sa ne-o faca
Foto: Arhiva Ziare.com

In ziua in care se implinesc doi ani de la tragedia din clubul Colectiv, care a curmat 65 de vieti, fostul premier Dacian Ciolos transmite un mesaj in care sugereaza ca a venit momentul sa se implice in lupta politica si sa participe la viitoarele alegeri.

Pe Facebook Dacian Ciolos a scris luni seara o postare in care transmite ca nu mai trebuie sa asteptam ca altii sa aduca schimbarea.

Ciolos incepe rememorand cum a ajuns sa fie sef al Guvernului, dupa incendiul devastator:

"Nu am cum sa uit contextul in care un guvern independent politic a fost instalat atunci. "Coruptia ucide!" au strigat oamenii in strada, pentru ca asa arata rezumatul unor decenii de furt nesanctionat, cu rezultate grave. Coruptie care a fost tolerata si intretinuta chiar de cei care ar fi trebuit sa promoveze morala in fruntea statului.

In multe cazuri, tocmai liderii politici au bagatelizat condamnarea coruptiei incercand sa ne faca sa acceptam ideea ca derapajele sunt normale si ca furtul de la stat nu e furt".

Fostul premier aminteste ca cei aflati in strada in toamna lui 2015 "s-au asteptat ca anul de guvernare independenta sa fie folosit pentru a intelege lectiile invatate, pentru clarificari interne in partide, pentru o resetare a clasei politice si a modului de a face politica", dar asta nu s-a intamplat. Dimpotriva.

"Asta am crezut si eu. In aceste conditii am acceptat sa conduc un guvern independent pe durata acelui an al alegerilor. Cu speranta ca, in timpul acelei guvernari, politicienii vor schimba criteriile de selectie, conduita, raportarea la cetateni si la banul public. Insa nu doar ca acest lucru nu s-a intamplat, dar acum o parte dintre acei oameni politici care in octombrie 2015 au bagat capul in pamant incearca azi sa ne convinga ca e o iluzie sa speri ca Romania poate fi guvernata altfel", scrie fostul premier.

"Poate ca, pur si simplu, nu mai trebuie sa asteptam ca altii sa aduca schimbarea.

Pentru alegerile viitoare cred ca e cazul sa ne incumetam, IMPREUNA, sa ne facem viata si guvernarea asa cum am tot cerut pana acum altora sa ne-o faca", adauga Ciolos.

E a doua oara in aceasta luna cand fostul premier vine cu un mesaj de acest gen.

Pe 4 octombrie, tot pe Facebook, Ciolos a dat de inteles ca regreta decizia de anul trecut, cand a anuntat ca nu va candida la alegerile parlamentare.

Amintim ca, in toamna trecuta, Dacian Ciolos a spus in nenumarate randuri ca nu va intra intr-un partid politic, nu va infiinta o formatiune si nic ...citeste mai departe despre "Ciolos da semne ca va intra in lupta politica: E cazul sa ne incumetam sa ne facem viata si guvernarea, asa cum am tot cerut altora sa ne-o faca" pe Ziare.com

#Dacian Ciolos alegeri , #Stiri Guvern