Ciolos: Comunismul si gustul dictaturii nu au murit in decembrie 1989

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 12:19
928 citiri
Ciolos: Comunismul si gustul dictaturii nu au murit in decembrie 1989
Foto: Facebook/ File de Istorie

Fostul premier Dacian Ciolos arata intr-un mesaj publicat pe pagina personala de Facebook ca 22 decembrie inseamna pentru el "prima speranta de democratie si libertate, prima speranta ca o viata mai buna poate exista pentru fiecare roman".

"22 Decembrie, ora 12.06, acum 28 de ani.

Dictatorul Nicolae Ceausescu a fugit cu un elicopter de pe sediul Comitetului Central.

Acel moment a fost prima speranta de democratie si libertate, prima speranta ca o viata mai buna poate exista pentru fiecare roman.

Prima speranta, obtinuta si aparata cu sange de oamenii ucisi in strada, oameni care strigau 'Jos Comunismul!'.

A fost primul gust de libertate pentru generatia mea. O libertate redata. Mai tarziu am invatat ca libertatea redata e doar o fundatie, pe care se construieste libertatea asumata", a scris Ciolos pe Facebook.

Insa fostul premier sustine ca regimul comunist si gustul dictaturii nu au murit in decembrie 1989.

"'Democratia si libertatile nu sunt castigate pentru totdeauna. Omul isi castiga in fiecare zi dreptul de a avea un'maine'', sunt cuvintele Regelui Mihai I, ultimul Rege al Romaniei, de care ne-am despartit de putine zile. La funeraliile lui, romanii au strigat, din nou, 'Jos Comunismul!'.

Comunismul si gustul dictaturii nu au murit in decembrie 1989. Au supravietuit in toti acesti ani, hranindu-se din comoditatea, indiferenta si tacerea noastra. Vor continua sa existe atat timp cat vom sta cu fruntea plecata, acceptand sa fim condusi prin impostura si minciuna", considera Ciolos.

De asemenea, el sustine ca asumarea si apararea libertatii si democratiei sunt cel mai onorabil mod de a cinsti sacrificul eroilor care si-au dat viata in timpul Revolutiei.

"Nu exista mod mai onorabil de a cinsti sacrificiul celor care au murit in 1989 decat acesta: asumarea si apararea libertatii si democratiei, in fiecare zi, in fiecare ceas.

Aceasta este esenta naturii noastre interioare, este datoria fiecareia si fiecaruia dintre noi, a celor care am trait in dictatura si comunism, a celor care am sperat, am muncit si muncim pentru o Romanie mai buna, a celor care ne-am nascut in democratie si libertate", a conchis Dacian Ciolos.

Citeste si Iohannis, baie de multime la comemorarea Revolutiei: Cinste lui, cinste presedintelui!Parchetul General, un pas spre adevar. Ion Iliescu, omul Moscovei, responsabil pentru crimele de dupa 22 decembrie

A.D. ...citeste mai departe despre "Ciolos: Comunismul si gustul dictaturii nu au murit in decembrie 1989" pe Ziare.com

#Dacial Ciolos despre Revolutie , #Stiri Guvern