Cine este ministrul Gratiela Gravilescu, care a dat avizul negativ facut disparut pe ordonanta 13

Luni, 27 Februarie 2017, ora 11:43
1358 citiri
Cine este ministrul Gratiela Gravilescu, care a dat avizul negativ facut disparut pe ordonanta 13
Foto: Arhiva site/Gratiela Gavrilescu

Directia Nationala Anticoruptie a refacut luni filmul noptii de 31 ianuarie, cand Guvernul Grindeanu a adoptat controversata ordonanta 13 prin care amputa practic Codul Penal.

Procurorii au dezvaluit ca avizul de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul (MRP), condus de Gratiela Gavrilescu, care ar fi putut bloca adoptarea ordonantei 13, a fost distrus in Ministerul Justitiei, pentru a se impiedica acest lucru.

Initial, ministerul a dat un aviz de oportunitate cu observatii si propuneri, arata DNA.

Insa, intre orele 20:00 si 21:00, la sediul Guvernului, au avut loc discutii tensionate cu privire la avizul MRP, intre reprezentantii MRP si cei ai Ministerului Justitiei.

In final, reprezentantii MRP au fost convinsi sa modifice avizul initial, astfel ca, in intervalul amintit, a fost emis un al doilea aviz, de data aceasta favorabil, din care sunt eliminate toate pasajele critice la adresa proiectului de modificare a CP si CPP.

Apoi, primul aviz, cel cu observatii si propuneri, transmis prin fax de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul catre Ministerul Justitiei, a fost distrus in interiorul MJ.

Dar cine este Gratiela Gavrilescu, personaj principal in dosarul privind adoptarea OUG 13?

Gratiela Gavrilescu, ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, are 50 de ani, este la al patrulea mandat de deputat, a fost ministru al Mediului Apelor si Padurilor si viceprimar la Ploiesti.

Si-a inceput activitatea profesionala in 1990, cand a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, din 1994 si pana in 1996 fiind responsabil toxicologie si protectia mediului la aceeasi firma. Ulterior, pana in 2004, a detinut functia de director general al SC ARPAROM SA Bucov.

De asemenea, timp de patru ani, intre 2000-2004, a fost membru in Consiliul Director al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova si vicepresedinte al CNIMM (Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii) Ploiesti. Din 2004 si pana in 2007 a ocupat postul de viceprimar la Ploiesti.

In ceea ce priveste functiile politice, in 2003 ea a fost presedinte al PUR Ploiesti, iar din 2004 si pana in 2013 a fost membru al PNL Prahova. A plecat din PNL si a fost printre cei care i s-au alaturat lui Calin Popescu Tariceanu la fondarea Partidului Liberal Reformator, conducand apoi filiala Prahova a formatiunii.

In prezent, este vicepresedinte ALDE, presedinte ALDE Prahova, deputat si membru in Comisia pentru Sanatate si Fami ...citeste mai departe despre "Cine este ministrul Gratiela Gravilescu, care a dat avizul negativ facut disparut pe ordonanta 13" pe Ziare.com

#Gratiela Gavrilescu aviz ordonanta, #DNA aviz ordonanta , #Stiri Guvern