Cine este Mihai Tudose, propunerea PSD pentru functia de premier. Acuzatii de plagiat, biografie si avere

Luni, 26 Iunie 2017, ora 13:30
1379 citiri
Cine este Mihai Tudose, propunerea PSD pentru functia de premier. Acuzatii de plagiat, biografie si avere
Foto: site PSD

Mihai Tudose (49 de ani), sustinut de PSD sa preia postul de premier in locul lui Sorin Grindeanu, este la al cincilea mandat de deputat, vicepresedinte PSD si a fost ministru al Economiei in Cabinetul Grindeanu, dar si in perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015, in ultimul Guvern Ponta.

Potrivit evaluarii PSD care a dus la caderea Guvernului Grindeanu, el nu a avut nicio masura indeplinita din programul de guvernare.

Mihai Tudose a preluat portofoliul Economiei in februarie, dupa prima remaniere a Guvernului Grindeanu.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea sustinea, in iunie, ca a primit asigurari de la Mihai Tudose ca va finaliza in doua saptamani proiectul referitor la Fondul Suveran de Dezvoltare.

Tudose a absolvit cursuri ale Academiei Nationale de Informatii. Liviu Dragnea a fost intrebat daca acest lucru nu ii scade sansele lui Tudose, avand in vedere ca seful PSD nu voia in fruntea Guvernului oameni care au avut orice fel de legatura cu servicii de informatii, el afirmand ironic ca si alti premieri au absolvit astfel de cursuri, facand referire la Sorin Grindeanu.

"Nu vreau sa fiu rautacios, dar alt premier, zilele trecute, se vorbea foarte bine, chiar daca avea aceasta scoala", a spus Dragnea.

De altfel, Tudose declara in aprilie 2016 ca nici nu este ofiter acoperit si nici nu isi doreste sa preia puterea in PSD. El raspundea astfel acuzatiilor lui Victor Ponta conform carora "ofiterii" vor sa preia puterea in partid si conform carora se refera la un vicepresedinte al partidului, fost ministru.

"Nu sunt ofiter acoperit si nu-mi doresc sa preiau puterea in partid. Sunt deja putin iritat de acest lucru. (...) Daca are ceva de spus, sa o spuna cu subiect si predicat: cine, cum. Sa o dovedeasca. E avocat. Stie despre ce vorbeste. Asa cum si el a fost acuzat de asa ceva. (...) Sa spuna: Uite, e Popescu sau Rovana sau nu stiu cine. Uite astia sunt, doi, trei, dar sa spuna cu subiect si predicat. Exista instrumente legale, dar fa-i si proba, ca daca doar spui asa", a spus atunci Tudose.

Mihai Tudose a fost implicat intr-un scandal, el facand cerere sa renunte benevol la titlul de doctor, dupa ce a fost acuzat ca a plagiat in teza sa de doctorat sustinuta la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul".

Urmareste LIVE principalele momente si declaratii ale zilei

Studii

Mihai Tudose s-a nascut in 6 martie 1967, la Braila.

In perioada 1991-1994, a urmat cursurile Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative, dupa care ...citeste mai departe despre "Cine este Mihai Tudose, propunerea PSD pentru functia de premier. Acuzatii de plagiat, biografie si avere" pe Ziare.com

#Mihai Tudose ministru Grindeanu, #Mihai Tudose plagiat , #Stiri Guvern