Cine este Mihai Tudose, posibilul viitor ministru al Economiei

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 10:37
1598 citiri
Cine este Mihai Tudose, posibilul viitor ministru al Economiei
Foto: mihaeladanpress.ro

Mihai Tudose, propus la Ministerul Economiei, a absolvit Facultatea de stiinte juridice, a detinut functia de sef birou senatorial, a fost un an jurist la SC Farex SA Braila si consilier judetean, din 2000 este deputat, iar in actuala legislatura e co-autor la 16 initiative, niciuna economica.

Tudose, in varsta de 47 de ani, a terminat facultatea in 1994 si a detinut pe rand functia de sef birou senatorial, in perioada 1992-1999, apoi, timp de un an, a fost jurist la SC Farex SA Braila si consilier judetean, iar din 2000 pana in prezent a fost deputat.

Dupa ce, in 2006 a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Nationala, Serviciul Roman de Informatii, in 2007 a obtinut un master in Politici Economice Europene la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, iar in 2007 a devenit doctor al Academiei Nationale de Informatii.

Este membru al FDSN din 1992, apoi timp de patru ani a fost secretar organizatoric, presedinte al filialei Braila a PSD si lider al organizatiei municipale, fiind ales recent lider al filialei judetene.

In actuala legislatura a fost co-autor la 16 initiative legislative, niciuna pe teme economice, 7 intrebari si interpelari si a avut 19 luari de cuvant in plen. Cele 16 initiative se refera la educatie, la organizarea Academiei Romane, la infiintarea Muzeului Brancusi, la metodologia de aprobare, arborare si folosire a steagurilor unitatilor administrative-teritoriale, la sistemul unitar de pensii publice, alocatia de stat, practica elevilor si studentilor, legea antreprenorului social, legea audiovizualului, frontiera de stat si organizarea jocurilor de noroc.

Tudose este presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare a Camerei Deputatilor

Conform celei mai recente declaratii de avere, din iunie 2014, are un apartament de 96 de metri patrati in Braila si doua autoturisme Mercedes, achizitionate in 2008 si 2009.

Tudose are si o colectie filatelica de 30.000 de euro, achizitionata in perioada 1980-1987. Are o datorie de 15.000 de euro la Constantin Vlase, scadenta in 2014.

El este asociat la SC 1001 Net Romania SRL, unde detin 7 parti sociale.

Intrebat, duminica, inainte de CExN, daca va face fata si functiei de ministru in Guvernul Ponta 4, in conditiile in care e si deputat si presedinte al PSD Braila, el a raspuns: "Un metru noua's'opt, o suta de kile, cred ca fac".

#Mihai Tudose Ministerul Economiei, #Mihai Tudose biografie , #Stiri Guvern