Cine are painea si cutitul in Capitala, primarul sau Consiliul General? Cui ii dam puterea?

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 14:37
991 citiri
Cine are painea si cutitul in Capitala, primarul sau Consiliul General? Cui ii dam puterea?
Foto: Arhiva Ziare.com

Suntem in precampania pentru alegerile locale din 5 iunie si cu toate ca dezbaterile legate de Capitala se axeaza in special pe candidatii la fotoliul de primar general, nu trebuie uitat rolul fundamental jucat de Consiliul General (CGMB). Cine are cu adevarat puterea administrativa in Bucuresti?

Traian Basescu a castigat primul mandat de primar general in 2000, insa guvernul condus de Adrian Nastase a schimbat cadrul legal, luandu-i mare parte din prerogative. In 2004, Basescu a castigat al doilea mandat cu sloganul "Dati-mi si un consiliu!", ceea ce bucurestenii au si facut.

Nicusor Dan, candidatul USB pentru functia de primar general, sustine ca lucrurile stau exact pe dos.

"Se crede ca raportul de putere este Consiliul General 90% - primarul general 10%. In opinia mea, raportul de putere este primarul general 80% - Consiliul General 20%", a declarat Nicusor Dan zilele trecute, cu ocazia lansarii candidatilor USB din Capitala.

USB si-a lansat candidatii pentru Bucuresti. ...citeste mai departe despre "Cine are painea si cutitul in Capitala, primarul sau Consiliul General? Cui ii dam puterea?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#putere primar general Consiliu, #Nicusor Dan primar, #Ciprian Ciucu candidat primar , #Stiri Guvern