Chiar daca Shhaideh a fost revocata, tabara Dragnea asigura primarii ca banii din fondul de dezvoltare sunt pe drum

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 11:55
575 citiri
Chiar daca Shhaideh a fost revocata, tabara Dragnea asigura primarii ca banii din fondul de dezvoltare sunt pe drum
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul demisionar al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, le-a transmis vineri primarilor sa nu isi faca probleme, deoarece finantarea proiectelor locale prin programul PNDL2 continua.

Insa, vineri seara, Shhaideh a fost revocata de premierul Grindeanu. Seful Executivului i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa il numeasca la sefia Ministerului Dezvoltarii pe Augustin Jianu. Seful statului inca nu a raspuns acestei solicitari, dar daca schimbarea va fi acceptata, Jianu va fi cel de care va depinde semnarea contractelor de finantare.

Potrivit unor surse politice, comunicatul a fost trimis si sambata primarilor la care nu a ajuns vineri.

Intr-un comunicat remis presei vineri de minister se preciza ca pe 16 iunie a inceput oficial Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) etapa a doua, "fiind incheiata analiza de specialitate cu privire la alocarile de fonduri din cadrul programului, iar ordinele de finantare pentru fiecare judet sunt in curs de semnare".

"A doua etapa a PNDL finanteaza 9.500 de obiective de investitii, din care 2.500 de crese si gradinite, 2.000 de scoli si 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investitii sunt alocate fonduri in valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament", se mai arata in comunicatul citat, subliniindu-se totodata ca activitatea ministerului "se desfasoara in aceste zile, tensionate din punct de vedere politic, fara sincope".

Conform sursei citate, "semnarea ordinelor de finantare reprezinta un prim pas in vederea implementarii proiectelor".

"Orice zi care trece fara un guvern legitim pune in pericol demararea lucrarilor ce rezolva probleme vitale pentru mii de localitati. Primarii asteapta sa incheie contracte pentru ca problemele comunitatilor nu mai pot fi amanate", mai arata sursa citata.

Grindeanu ii cere lui Iohannis vacantarea posturilor lui Sevil Shhaideh si Carmen DanShhaideh crede ca Grindeanu i-a acceptat demisia pentru ca e complexat de ea ...citeste mai departe despre "Chiar daca Shhaideh a fost revocata, tabara Dragnea asigura primarii ca banii din fondul de dezvoltare sunt pe drum" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finantare proiecte Shhaideh Jianu , #Stiri Guvern