CEx: Membrii PSD care accepta sa faca parte dintr-un nou guvern fara sprijinul partidului vor fi exclusi

Joi, 15 Iunie 2017, ora 07:23
1045 citiri
CEx: Membrii PSD care accepta sa faca parte dintr-un nou guvern fara sprijinul partidului vor fi exclusi
Foto: Facebook/Emil Radu Moldovan

Presedintele organizatiei judetene a PSD Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, declara ca CEx al PSD a decis, pe langa retragerea sprijinului politic Guvernului Grindeanu, si ca membrii partidului care vor accepta sa faca dintr-un nou guvern fara sprijinul social-democratilor sa fie exclusi.

Moldovan a precizat ca decizia de retragere a sprijinului politic luata de Comitetul Executiv National al PSD a fost unanima, dupa ce liderii politici am constatat ca programul de guvernare este pus in pericol.

"Decizia partidului, probabil in premiera in Romania, a fost sa facem aceasta evaluare publica, sa ii anuntam pe oameni si suntem obligati sa luam masurile care se impun", a spus Radu Moldovan.

Intrebat despre anuntul facut de Sorin Grindeanu, care a spus ca nu va demisiona si ca singura varianta in care va pleca este daca presedintele va numi un alt premier social-democrat, Moldovan a raspuns ca hotararea premierului il "depaseste".

"Decizia lui Sorin Grindeanu este un lucru care ma depaseste si nu vreau sa fac scenarii. Nu s-a discutat deocamdata de o motiune de cenzura, care ar duce la demiterea lui Grindeanu.

In seara aceasta, s-a luat decizia de retragere a sprijinului politic Guvernului Grindeanu si s-a adoptat inca o hotarare: ca oricare dintre membrii PSD care nu va demisiona sau va accepta sa faca dintr-un nou guvern fara sprijinul PSD sa fie exclus din partid", a adaugat Radu Moldovan.

Intrebat, de asemenea, ce nemultumiri a avut legate de Guvernul Grindeanu, liderul PSD Bistrita-Nasaud a raspuns ca personal nu a avut nicio nemultumire legata de activitatea guvernamentala.

Miercuri seara, PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

Toti ministrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmand ca acestea sa fie transmise la Palatul Cotroceni.

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, dupa sedinta CExN al PSD, ca din pacate premierul nu a mai asteptat votul din partid, dar a luat act de anuntul lui Grindeanu ca isi va prezenta demisia, PSD fiind gata sa faca nou Guvern. "Am facut si o pauza, asteptand ca in partea a doua, dupa ce multi colegi si-au spus punctele de vedere, sa gasim care e cea mai buna solutie.

Din pacate, premierul nu a mai asteptat sa ne indreptam catre un vot, care putea sa cuprinda un pachet atat de masuri administrative, cat si niste inlocuiri. Nu neaparat demiterea sau demisia premierului. Eu am descuraj ...citeste mai departe despre "CEx: Membrii PSD care accepta sa faca parte dintr-un nou guvern fara sprijinul partidului vor fi exclusi" pe Ziare.com

#Radu Moldovan PSD, #retragere sprijin politic Guvern, #Guvernul Grindeanu , #Stiri Guvern