Cearta in Parlamentul European, din cauza muncitorilor romani

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 23:23
949 citiri
Cearta in Parlamentul European, din cauza muncitorilor romani

Libera circulatie a muncitorilor europeni in interiorul Uniunii Europene, cu precadere a celor romani si bulgari, a generat discutii aprinse in Parlamentul European, miercuri, printre cei implicati fiind si Hannes Swoboda si Viviane Reding.

Astfel, unii dintre europarlamentari au cerut impunerea unor restrictii, in timp ce altii au criticat atitudinile xenofobe, subliniind beneficiile aduse de muncitorii din tarile UE economiilor in care activeaza, scrie Mediafax.

Printre cei care au tinut sa sublinieze avantajele aduse de muncitorii straini a fost si comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, care a afirmat ca acestia aduc "beneficii si economiilor tarilor din care au plecat, dar si economiilor din tarile gazda".

In schimb, ea a avertizat insa ca trebuie sa fie luate in serios abuzurile, pentru ca acestea pot sa distruga libera circulatie.

Marea Britanie va beneficia de pe urma imigrantilor romani si bulgari - studiu

De asemenea, liderul socialistilor europene, ...citeste mai departe despre "Cearta in Parlamentul European, din cauza muncitorilor romani" pe Ziare.com

#cearta Parlamentul European muncitori romani, #imigratie muncitori romani, #europarlamentari dezbatere muncitori romani, #Reding imigranti romani, #Swoboda imigranti romani , #Stiri Guvern