Ce s-ar intampla daca motiunea ar cadea?

Luni, 19 Iunie 2017, ora 14:24
1213 citiri
Ce s-ar intampla daca motiunea ar cadea?

Caderea motiunii ar fi pentru Dragnea si pentru camarila sa inceputul dezastrului. Intregul activ PSD ar avea dreptul sa-l intrebe direct: unde ne-ai adus, sefu'?

Ganditi-va numai la situatie: Grindeanu ajuns sa nu-i mai dea socoteala jupanului si nici sa se mai lase evaluat, alaturi de un Ponta care de mult il asteapta la cotitura pe prietenul Dragnea, avand destule polite mai vechi de platit!

Dar cel mai grav e programul de guvernare, pe care in opinia mea nu va mai ezita nimeni sa-l declare nesustenabil, facut de amatori, de neprofesionisti, gata sa proslaveasca tot ce face partidul mai stralucitor si sa ascunda tot ce-l arunca in ceata.

In opinia mea, dupa cateva luni bune de guvernare, programul va trebui ajustat din temelii sau sters cu buretele si facut altul. Partea dificila este ca un eventual nou program nu poate sa se atinga de majorarile salariale, ci numai sa descopere sau sa creeze resursele necesare. Nu-i usor!

Dar pana sa ajungem la programe, premierul va trebui sa-si regrupeze propriul guvern imediat ce - eventual - caderea motiunii va deveni oficiala. La ora cand scriu aceste randuri, televiziunile titreza faptul ca 41 deputati si senatori sunt alaturi de Grindeanu. Ar fi suficienti pentru a contracara cei 14 cu care se afla coalitia in avantaj.

Dar nu stie nimeni cine se mai gandeste pana in ziua votului, cine se ragandeste in ultima clipa, cine se lasa atras de promisiunile mercantilo-politice ale lui Dragnea si cine simte compasiune pentru victimizati: Grindeanu, Ponta, Daniel Constantin.

Cert este ca intreaga camarila a lui Dragnea este inspaimantata, isi aduce oamenii din teritoriu, isi numara voturile cam in stilul cum numarau celebrii Farfuridi si Branzovenescu si aseapta cu nerabdare ziua de miercuri, cand este programata votarea.

Succesul sau insuccesul ei depind, in opinia mea, de cinci factori:

1. Autoritatea pe care inca o mai exercita Victor Ponta in randul colegilor sai, pe care desigur i-a ajutat cand se afla la butoane si de la care asteapta astazi contraservicii meritate.

2. Viteza cu care scurtul timp aflat la dispozitie ii va permite aceluiasi Ponta sa-i contacteze si sa-i convinga asupra celor ce le au de facut - si asta cat mai discret, stiind ca spionii lui Dragnea trag cu urechea.

3. Abilitatea partilor de a fi receptive nu numai la pretentiile, dar si la capriciile UDMR, un negociator care de aproape trei decenii s-a dovedit a fi mai eficient decat oricare altul.

4. Aportul lui Dani ...citeste mai departe despre "Ce s-ar intampla daca motiunea ar cadea?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#motiune cenzura Grindeanu vot PSD, #Dragnea vot PSD motiune cenzura guvern , #Stiri Guvern