Ce s-ar intampla daca ar trece motiunea?

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 07:15
885 citiri
Ce s-ar intampla daca ar trece motiunea?

Motiunea de cenzura a PSD impotriva propriului guvern a ajuns in linie dreapta. Calendarul Parlamentului pare facut ca la "mersul trenurilor": duminica ora 15 se va citi in grupul PSD+ALDE, peste numai o jumatate de ora se va tine sedinta birourilor permanente reunite, peste inca o jumatate de ora se va citi motiunea.

Asemenea precizie nu s-a mai vazut in istoria noastra parlamentara. In opinia mea, nu exista alta explicatie decat aceea ca partea adversa a pus tunurile grele in pozitie de tragere. Majoritarii sunt inspaimantati, ceea ce dovedeste ca aparitia in scena a lui Victor Ponta nu poate fi neglijata.

Este imposibil ca Ponta sa nu mai aiba sustinatori, macar printre cei pe care i-a ajutat cand era la butoane. In plus, n-ar fi de neglijat un eventual tandem Ponta - Daniel Constantin, in extinderea celui cu Grindeanu. Unul sta cu ochii pe Dragnea, chelalalt pe Tariceanu, iar al treilea pe amndoi.

Dar nici Dragnea nu sta degeaba, a intrat perfect in dispoziitiv, ceea ce nu este de neglijat pentru un om caruia nu-i observ nici prea multa cultura, nici intelepciune, nici macar un stil manierat in comportament, dar caruia nu-i contesta nimeni o exceptionala arta a aranjamentelor electorale.

De aceea, pun in fata ipoteza ca motiunea trece si imi imaginez cam ce urmeaza.

Dragnea a lasat sa se inteleaga ca ii va prezenta presedintelui mai multe propuneri de premier. Probabil, a tras o invatatura dupa cele petrecute in iarna, cand prima propunere i-a respins-o presedintele, iar pe cea de a doua - iata - si-o respinge Dragnea insusi, prin harakiri.

Poate presedintele va gasi corespunzatoare una din propuneri, ceea ce ar netezi durmul spre o rezolvare a crizei chiar de catre Dragnea, cu imense costuri de imagine pentru el si cu o scadere dramatica a popularitatii atat in tara, cat si in partid. Nimeni din PSD nu va fi in stare sa-si explice de ce a avut nevoie Dragnea de haos, sub pretext ca prograsmul circula in viteza a treia si nu intr-a patra.

Nu pot anticipa ce va propune Dragnea, dar simt cam ce are in gand si imi dau seama ca presedintele nu va accepta un premier care are deja o imagine rea in public, precum:

- Lia Olguta Vasilescu, desi avantajata la prezentarea punctului forte al programului de guvernare - majorarea salariilor - a dovedit nu numai o balbaiala nepermisa pentru un ministru, dar si un mod de prezentare inexact a cifrelor, care au trebuit corectate a doua zi.

- Gabriela Firea este deja compromisa prin propriul pr ...citeste mai departe despre "Ce s-ar intampla daca ar trece motiunea?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#motiune Grindeanu, #razboi PSD, #motiune cenzura alegeri anticipate , #Stiri Guvern