Ce ramane dupa Liviu Dragnea?

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 18:13
5464 citiri
Ce ramane dupa Liviu Dragnea?

Cand a iesit de la sedinta Biroului Politic Executiv, tinuta joi la Palatul Parlamentului, Rovana Plumb, fost ministru in Guvernul Ponta, era neagra de suparare.

A fost luata cu asalt de reporterii curiosi sa afle ce le-a spus Liviu Dragnea liderilor PSD din teritoriu, dar a tacut. Apoi, cu privirea pierduta dincolo de capetele jurnalistilor, a balmajit o serie de fraze standard.

Dar teama si neputinta tinute cu diplomatie in frau erau mai sugestive decat orice declaratie. Probabil stia ca in PSD se produsese un dezastru.

Conferinta de presa care a urmat imediat, acolo unde presedintele social-democratilor printr-un discurs sociopat, orientat pe propria persoana, in care a vorbit de manipulare, de avocatii sai si a sustinut in continuare ordonanta emisa de Iordache si Grindeanu, cred ca a reprezentat doar un cantec de lebada.

In opinia mea, a fost ultima incercare a lui Liviu Dragnea de a intoarce evenimentele in favoarea sa.

Dupa conferinta de presa a presedintelui PSD si a premierului Grindeanu si in ciuda incercarii nereusite de a distruge mitingul pasnic prin implantarea unor provocatori violenti, in strada au iesit peste 200.000 de oameni in toata tara. La Bucuresti, in Piata Victoriei, 80.000 de manifestanti au continuat sa ceara abrogarea ordonantei si, apoi, demisia.

Hotararea zecilor de mii de manifestanti a reprezentat lovitura decisiva pe care a primit-o liderul PSD.

De aici in colo, cred ca urmeaza prabusirea lui Liviu Dragnea. Intr-o luna, cel mult doua, va fi un deputat oarecare in Parlamentul Romaniei care va astepta spasit sentinta din Dosarul Bomobonica.

De la gloria din 11 decembrie, liderul maxim se va transforma lin, dar sigur intr-un personaj tragic.

Momentul in care n-au mai suportat

PSD a incasat cea mai naucitoare lovitura politica din ultimii 27 de ani, cand sub o forma sau alta a influentat continuu destinul zecilor de milioane de romani.

Lovitura de ciocan i-a fost aplicata de exact cei pe care i-a marginalizat mereu, i-a supraimpozitat si i-a mintit fara scrupule, cetatenii cu varsta intre 18-49 de ani, educati, din mediul urban, reprezentanti ai firavei clase de mijloc din Romania.

Din 1990 si pana acum, reprezentantii acestei categorii de cetateni au emigrat, au incercat sa-si faca propria afacere, au incercat sa rupa orice legatura cu clasa politica, s-au ascuns dupa ecranele computerelor, mai tarziu ale telefoanelor inteligente, dar a venit acel moment in care n-au mai suportat.

Continu ...citeste mai departe despre "Ce ramane dupa Liviu Dragnea?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Dragnea ordonanta, #PSD criza politica, #Piata Victoriei proteste , #Stiri Guvern