Ce ramane dupa consultarile puse in scena de ministrul Florin Iordache

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 17:33
5622 citiri
Ce ramane dupa consultarile puse in scena de ministrul Florin Iordache
Foto: Ziare.com

Multi dintre cei 90.000 de participanti la mitingurile din toata tara de duminica, 29 ianuarie, se intreaba ce urmeaza.

Acesta este si motivul pentru care zeci de jurnalisti si cameramani au venit luni dimineata pentru a relata dezbaterile organizate de Ministerul Justitiei pe tema ordonantelor de gratiere si amnistie.

Acelasi tip de ingrijorare care a insotit marsul celor 50.000 de oameni prin Bucuresti era prezent si printre reporterii veniti sa asiste la consultarile puse in scena de ministrul Florin Iordache.

Dupa mai mult de patru ore de dezbateri, intrebarea despre ce urmeaza ramane suspendata in spatiul public, dar manifestantii se pare ca au reusit sa puna o presiune destul de mare pe Liviu Dragnea si PSD. Ministrul Iordache a anuntat la sfarsitul consultarilor ca "nu a luat nicio decizie in ce priveste ordonantele de urgenta. Pana nu finalizez textele celor doua acte normative, nu pot sa va spun cu ce recomandare ma voi duce la guvern".

La consultari au participat trei categorii de persoane - reprezentantii condamnatilor pentru coruptie sau ai celor cu procese pe rol, reprezentantii societatii civile si cateva persoane fizice care au sustinut puncte de vedere mai mult sau mai putin exotice.

Aceasta consultare organizata de Ministerul Justitiei si patronata de Florin Iordache a avut drept scop crearea unei aparente de democratie pentru actiunea conspirationista din urma cu aproape doua saptamani, cand Guvernul Grindeanu a vrut sa adopte ordonantele care anihilau infractiunea de abuz in serviciu si eliberau coruptii din inchisori.

O parte dintre condamnati contesta ordonantele

Gigi Becali a fost unul dintre personajele exotice care au luat parte la dezbateri. A venit devreme, cu mai mult de o jumatate de ora inainte de inceperea evenimentului. A vorbit cu presa si a atacat actiunea legislativa a guvernului spunand ca "ordonantele pentru amnistie si gratiere reprezinta un proiect smecheresc". Acelasi lucru l-a sustinut mai tarziu si in fata ministrului Justitiei.

Foto: Ziare.com

Gigi Becali nu e un personaj oarecare, ci unul care a fost condamnat si a facut inchisoare pentru sechestrare de persoane, iar el reprezinta in spatiul public si interesele verilor sai Ioan si Victor Becali precum si pe cele ale lui Cristi Borcea, toti trei incarcerati in urma condamnarilor de evaziune fiscala in Dosarul Transferurilor.

Cei trei au fost implicati si in mituirea unui judecator, fapta care le-a adus o noua condamnare. Schimbarea ...citeste mai departe despre "Ce ramane dupa consultarile puse in scena de ministrul Florin Iordache" pe Ziare.com

#Florin Iordache ordonante gratiere, #Consultari gratiere amnistie, #Liviu Dragnea gratiere amnistie , #Stiri Guvern