Ce a inteles Tariceanu din mesajul lui Trump de sustinere a luptei anticoruptie

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 13:13
619 citiri
Ce a inteles Tariceanu din mesajul lui Trump de sustinere a luptei anticoruptie
Foto: Arhiva Ziare.com

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului si judecat pentru marturie mincinoasa, a transmis presei sambata ce a inteles din mesajul de sustinere a luptei anticoruptie din tara noastra, adresat de Donald Trump.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Tariceanu spune ca a urmarit cu interes relatarile despre intalnirea de la Casa Alba intre presedintii Romaniei si Statelor Unite:

"Apreciez intregul demers ca pe un eveniment deosebit de pozitiv pentru politica noastra externa, care va stimula pe termen mediu si lung cooperarea pe multiple planuri dintre tara noastra si Statele Unite in cadrul Parteneriatului Strategic.

Privind retrospectiv, toate intalnirile intre presedintii Romaniei si Statelor Unite au avut o importanta aparte in definirea politicii noastre externe. Romania este membra loiala a Uniunii Europene si NATO si in aceste calitati trebuie sa contribuie la gasirea si definirea unor solutii pentru actiunea comuna a UE si SUA fata de provocari, chiar agresiuni, venite dinspre terti".

Cand vine vorba despre discursul presedintelui Trump, Tariceanu a retinut "in mod deosebit remarca privind lupta anticoruptie si pentru un stat de drept, care se desfasoara la noi in tara".

"Este un punct de vedere pe care l-am sustinut permanent si pe care-l sustin in continuare. Asa cum am subliniat in repetate randuri, coruptia nu s-a manifestat la noi doar in domeniul financiar. Cea mai grava forma de coruptie este coruptia generata de abuzul de putere manifestat la nivelul conducerii unor institutii.

In ultima vreme au aparut in spatiul public dovezi din ce in ce mai convingatoare in acest sens si tocmai de aceea lupta noastra cu coruptia trebuie sa se focalizeze mai mult ca oricand pe cei care au transformat lupta anti-coruptie intr-un instrument politic impotriva adversarilor, impotriva democratiei, a drepturilor omului, devenind astfel ei insisi corupti", sustine presedintele Senatului, intr-o interpretare proprie a ceea ce a spus Trump la Casa Alba.

"Intalnirea dintre presedintii Romaniei si SUA este un reper politic foarte important, dar nu reprezinta un panaceu pentru provocarile cu care ne confruntam la noi acasa", adauga Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis si omologul sau american Donald Trump s-au intalnit, vineri, la Washington. Trump l-a intampinat pe Iohannis si i-a urat "bun venit unui adevarat aliat". Totodata, la inceputul discutiilor dintre cei doi din Biroul Oval, Trump a mentionat si "parteneriatul maret" dintre Romania ...citeste mai departe despre "Ce a inteles Tariceanu din mesajul lui Trump de sustinere a luptei anticoruptie" pe Ziare.com

#Tariceanu Trump Iohannis coruptie , #Stiri Guvern