CCR: Alegerile locale vor avea loc intr-un singur tur de scrutin

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 12:14
826 citiri
CCR: Alegerile locale vor avea loc intr-un singur tur de scrutin
Foto: B1TV

CCR a respins, miercuri, sesizarea depusa de jurnalistul Liviu Avram cu privire la prevederile legii electorale, prin urmare alegerile locale din iunie vor avea loc intr-un singur tur.

Decizia Curtii a fost luata in unanimitate, a anuntat presedintele Augustin Zegrean, care a precizat ca "nu vom schimba alegerile de azi pe maine".

In privinta numarului de semnaturi necesare pentru depunerea unei candidaturi, CCR a decis ca respectiva contestatie este "neintemeiata".

"Dintotdeauna Curtea a spus ca e rolul parlamentului sa stabileasca legea - semnaturi sau nu. Si Comisia de la Venetia spune ca nu e nicio problema. Pe art. 101 s-a respins ca neadmisibil, pentru ca nu are legatura cu cauza", a mai precizat acesta, referindu-se la alegerile in doua tururi.

Urmeaza ca CCR sa publice decizia oficiala si in perioada urmatoare motivarea ei.

In sedinta publica a CCR, jurnalistul Liviu Avram si-a prezentat pe larg argumentele, informeaza News.ro. El a fost intrerupt in momentul in ...citeste mai departe despre "CCR: Alegerile locale vor avea loc intr-un singur tur de scrutin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Curtea Constitutionala primari doua tururi, #CCR alegeri doua tururi , #Stiri Guvern