CCR admite sesizarea lui Iohannis: Legea incompatibilitatii primarilor, neconstitutionala

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 13:08
928 citiri
CCR admite sesizarea lui Iohannis: Legea incompatibilitatii primarilor, neconstitutionala
Foto: B1TV

Sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind Legea serviciilor comunitare, care prevede, printre altele, ca primarii si presedintii consiliilor judetene pot fi reprezentanti in Adunarile Generale ale Actionarilor de la asociatiile de utilitati publice, a fost admisa, miercuri, de CC.

Prin decizia de miercuri, judecatorii Curtii Constitutionale (CC) au stabilit ca actul normativ incalca legea fundamentala.

Decizia este definitiva si general obligatorie si urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Sesizarea presedintelui a fost inregistrata in 19 mai la Curtea Constitutionala, presedintele Klaus Iohannis spunand atunci ca solicita verificarea constitutionalitatii modificarilor la Legea serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006.

"Aceasta modificare a fost tratata - ca sa stiti despre ce vorbim -, a fost tratata in spatiul public ca o interventie pentru schimbarea reglementarilor in incompatibilitatea alesilor locali. Aceasta schimbare se refera, in esenta, ...citeste mai departe despre "CCR admite sesizarea lui Iohannis: Legea incompatibilitatii primarilor, neconstitutionala" pe Ziare.com

#lege incompatibilitati primari Iohannis neconstitutionala, #lege primari adunari generale neconstitutionala , #Stiri Guvern