Cat de puternic ar afecta economia Romaniei suspendarea zonei Schengen - Analiza Morgan Stanley

Joi, 03 Martie 2016, ora 09:15
1006 citiri
Cat de puternic ar afecta economia Romaniei suspendarea zonei Schengen - Analiza Morgan Stanley
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania se afla pe locul al 15-lea intr-un top al impactului economic al suspendarii Schengen, care clasifica 27 de state din UE, fara Marea Britanie, in functie de cat de puternic ar fi afectate comertul intracomunitar, transporturile si turismul de o intrerupere a circulatiei libere.

O suspendare a Schengen ar submina functionarea pietei unice, impactul economic fiind cel mai puternic in Europa Centrala si de Est, Tarile Baltice, precum si Belgia, Olanda si Luxemburg, potrivit unei note de cercetare a analistilor Morgan Stanley, citata de cotidianul ungar Portfolio.

Comisia Europeana cere statelor membre Schengen sa redeschida granitele interne

Cele mai puternice efecte negative vor fi resimtite de Romania pe filiera schimburilor comerciale si traficului aerian, in timp ce dificultatile inregistrate de turismul intracomunitar ar afecta mai putin Romania decat alte state, ca urmare a ponderii reduse a acestui sector in PIB si a numarului redus de turisti straini.

Ungaria ...citeste mai departe despre "Cat de puternic ar afecta economia Romaniei suspendarea zonei Schengen - Analiza Morgan Stanley" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania efecte prabusire zona Schengen, #Romania Schengen consecinte , #Stiri Guvern