Calin Popescu Tariceanu, rusinos

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 13:00
1039 citiri
Calin Popescu Tariceanu, rusinos

Prin declaratia privind majorarile salariale prea mari care ar fi acordate profesorilor prin noua lege a salarizarii, dl Tariceanu nu doar ca a insultat grav cadrele didactice din Romania, ci a dat masura incompatibilitatii domniei sale cu statutul de om de stat si, ma tem, chiar cu acela de intelectual. Rusinos.

"Am lucrat si eu in invatamant, programul nu e de opt ore pe zi, in invatamantul preuniversitar, daca pui la cap toate vacantele, ai patru luni de vacanta pe an. Patru luni de vacanta.

Eu nu gasesc ca sunt justificate unele din aceste majorari. Cred ca, in final, legea salarizarii este una foarte generoasa si cred ca isi atinge obiectivele si sper ca pe langa salariile bine platite sa avem si o crestere substantiala a calitatii serviciilor publice, fie ca vorbim de sanatate, fie ca vorbim de invatamant", spune presedintele Senatului.

Este trist ca un om care se pretinde intelectual, chiar fost profesor, considera ca munca unui dascal se reduce sau ar trebui sa se reduca la orele petrecute la catedra. Ca de multe ori asa se intampla este adevarat si, de aceea, calitatea invatamantului romanesc este foarte scazuta.

In mod normal, timpul de la catedra are in spate multe alte ore de studiu, de pregatire, ar trebui sa fie rezultatul unei permanente perfectionari si cautari.

Ce inseamna sa pregatesti o ora a explicat o profesoara senzationala care mi-a acordat recent un interviu, Violeta Dascalu.

De ce nu se intampla asta de multe ori, poate de cele mai multe ori? Din cel putin doua motive. Pe de-o parte, profesorii platiti foarte putin sunt nevoiti sa alerge dupa bani mai tot timpul, fie ca e vorba de meditatii, fie ca e vorba despre mai multe norme, mai multe slujbe. Nimeni nu poate fi acuzat ca vrea sa traiasca decent.

Pe de alta parte, cei mai buni studenti nu ajung in invatamant, cu rarele exceptii ale unui har exceptional si asta se vede din notele de la definitivat si titularizare. Si fiind ei insisi mediocri, nu pot cultiva decat mediocritatea, superficialitatea, minima rezistenta.

Asa vrem sa tinem invatamantul romanesc?

Pentru ca dl Tariceanu asta ne spune: voi munciti putin, noi va platim putin, e in ordine sa ramana asa. Nu e. In ordine ar fi sa impui exigenta pentru bani corecti, asa ar trebui sa gandeasca un om de stat: cum sa iesim dn mocirla, nu cum sa o facem cat mai avantajoasa.

Veti spune ca si inainte de 1989 profesorii erau prost platiti, dar isi faceau treaba cu mult mai bine.

Da, dar atunci erau ca ...citeste mai departe despre "Calin Popescu Tariceanu, rusinos" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tariceanu salarii profesori , #Stiri Guvern