Cabinetul Dancila se reuneste in sedinta joi, ultima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului

Joi, 19 Iulie 2018, ora 07:29
1197 citiri
Cabinetul Dancila se reuneste in sedinta joi, ultima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Guvernul va avea sedinta, joi de la ora 13:00, reuniune care coincide cu ultima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului. Intrunirea vine in contextul in care in spatiul public au aparut informatii referitoare la emiterea unei posibile OUG pentru amnistie si gratiere.

In aceasta saptamana, au aparut informatii in spatiul public potrivit carora Guvernul ar vrea o OUG pentru pentru gratiere si amnistie. Ar fi ultima sapamana in care Cabinetul Dancila ar putea emite ordonante de urgenta, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesara convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioara.

Dupa sedinta de marti a Guvernului, purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, a declarat ca nu a existat la acea intrunire a ministrilor vreun document care sa vizeze amnistia sau gratierea, precizand ca o noua intrunire a Cabinetului Dancila va avea loc joi, deoarece sunt acte normative care "nu suporta amanare".

Premierul Viorica Dancila s-a intalnit miercuri, la ora 10:00, cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Intalnirea de miercuri dimineata intre prim-ministrul Viorica Dancila si presedintele Klaus Iohannis a avut loc si in contextul informatiilor potrivit carora Executivul ar vrea sa adopte o OUG pentru gratiere si amnistie.

Dupa intrevedere, Guvernul a anuntat ca Dancila si Iohannis au discutat despre stadiul pregatirilor pentru preluarea Romaniei a presedintiei Consiliului Uniunii Europene din ianuarie 2019. Executivul nu a facut nicio precizare, in comunicatul de presa, in legatura cu posibile discutii intre premier si seful statului despre o astfel de ordonanta de urgenta. Pe de alta parte, Administratia Prezidentiala nu a remis niciun comunicat care sa releve continutul discutiilor Dancila-Iohannis.

De ce tace Klaus Iohannis, nici macar Viorica Dancila nu ne poate spuneDancila transmite ce a vorbit cu Iohannis la Cotroceni. Guvernul s-a incurcat in date

In schimb, inca de la inceputul saptamanii, liderii coalitiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au infirmat informatiile potrivit carora Executivul ar avea intentia adoptarii unei astfel de ordonante de urgenta.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, ca Executivul ar intentiona sa adopte in sedinta de marti o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, el afirmand ca, intr-o discutie, premierul Viorica Dancila si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile in acest sens.

Dragnea spune ca ...citeste mai departe despre "Cabinetul Dancila se reuneste in sedinta joi, ultima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului" pe Ziare.com

#sedinta Guvern joi, #sedinta cabginet Dancila joi, #sedinta OUG amnistie gratiere , #Stiri Guvern