Busoi: OUG 6/2017 este cea mai mare teapa pe care o da PSD. Trebuie sa facem front comun cu USR si Ciolos

Sambata, 18 Martie 2017, ora 21:03
1105 citiri
Busoi: OUG 6/2017 este cea mai mare teapa pe care o da PSD. Trebuie sa facem front comun cu USR si Ciolos
Foto: Facebook Cristian Busoi

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Busoi, a declarat, sambata, la Baia Mare, ca parlamentarii liberali vor face tot ce se poate legal pentru a opri aprobarea Ordonantei de urgenta 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltarii, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, primeste 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, act normativ pe care l-a calificat ca fiind "cea mai mare teapa pe care o da PSD bugetului Romaniei dupa teapa Bancorex".

"In saptamanile urmatoare (PSD - n.r.) are de gand sa distribuie credite de angajament de 30 de miliarde de lei autoritatilor locale, fara prioritati clare de finantare, fara o dezbatere publica, fara transparenta (...) Aceasta decizie, in opinia mea, este cea mai mare teapa pe care o da PSD bugetului Romaniei dupa teapa din anii 90 a Bancorexului.

Este un al doilea Bancorex ceea ce incearca acum sa faca Guvernul Romaniei prin semnatura doamnei Shhaideh, dar, in realitate, si am toate motivele sa cred asta, prin decizia politica a domnului Dragnea. Sa angajezi de acum pana in 2020 toate fondurile care vor fi apoi platite din munca fiecaruia, din bugetele urmatoare atat de repede, fara transparenta - ma astept prioritar sa fie administratiile PSD. (...) Mi se pare foarte grav si cautam toate mijloacele legale parlamentare pentru a opri acest lucru", a declarat Cristian Busoi.

El le-a cerut liberalilor sa critice PSD in iesirile publice si sa-si apere principiile "cu fermitate".

"Cand iesim in spatiul public sa atacam PSD, nu sa-i criticam pe colegii nostri direct sau voalat, sa fim foarte fermi in a apara niste principii si dupa 17 iunie sa venim in fata romanilor cu un proiect de tara si cu o echipa care sa fie credibila ca va duce la indeplinire acel proiect de tara", a afirmat Busoi.

Ordonanta de urgenta 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltarii condus de vicepremierul Sevil Shhaideh primeste 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, a fost aprobata in februarie de Senat, desi actul normativ a fost dur criticat de opozitie, care l-a numit la fel de nociv precum OUG 13 pentru Justitie. Referitor la acest lucru, Grindeanu a precizat ca aceasta suma este doar rezultatul solicitarilor de proiecte venite din partea primariilor in guvernarea trecuta.

Trebuie sa facem front comun cu USR si Ciolos impotriva PSD, care arunca in aer echilibrul macroeconomic

Secretarul general al PNL, Cristian Busoi, a declarat, sambata, la Cluj, ca PNL trebuie sa lucreze alaturi de USR si de Dacian Ciolos ...citeste mai departe despre "Busoi: OUG 6/2017 este cea mai mare teapa pe care o da PSD. Trebuie sa facem front comun cu USR si Ciolos" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Busoi PSD economie, #Busoi alianta PNL USR Ciolos , #Stiri Guvern