Bulgaria contracteaza un credit de 1,5 mld euro pentru finantarea deficitului

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 15:30
1146 citiri
Bulgaria contracteaza un credit de 1,5 mld euro pentru finantarea deficitului
Foto: ziarobiectiv.ro

Parlamentul bulgar a aprobat vineri contractarea unui imprumut pe sase luni de 1,5 miliarde euro de la bancile HSBC, Societe Generale, Citigroup si UniCredit pentru co-finantarea deficitului bugetar, transmite Bloomberg.

Creditul-punte, pe care guvernul de la Sofia l-a semnat luni, are o dobanda anuala de 60 puncte de baza peste Euribor.

Autoritatile bulgare intentioneaza sa emita obligatiuni in moneda straina pentru a atrage fondurile necesare platii imprumutului, a declarat Menda Stoyanova, presedintele comisiei pentru buget si finante din Parlament.

Stoyanova a adagat ca imprumutul va fi utilizat si pentru acordarea unui credit guvernamental de 2 miliarde leva (putin peste 1 miliard euro) Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, precum si pentru a creste nivelul de lichiditate din piata interbancara.

Guvernul Bulgariei a revizuit recent bugetul pe 2014 pentru a permite finantari la bugetul de stat in urcare cu 4,5 miliarde leva (2,3 miliarde euro) si cresterea deficitului bugetar la 3,7% din PIB, ca urmare a falimentului din iulie al Corporate Commercial Bank, a patra mare banca de pe piata locala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parlament bulgar credit, #parlament bulgar finantare deficit , #Stiri Guvern