Bulgaria acuza un dublu standard in problema aderarii noastre la Schengen

Marti, 16 Februarie 2016, ora 11:31
1400 citiri
Bulgaria acuza un dublu standard in problema aderarii noastre la Schengen
Foto: Pagina oficiala Boiko Borisov

Bulgaria intruneste toate criteriile pentru a fi o frontiera Schengen, a declarat luni, la Praga, premierul Boiko Borisov, atragand atentia ca dublul standard aplicat tarii sale si Romaniei este incorect.

"Am cheltuit sume imense de bani si nu am cerut ajutor pana acum, ne protejam frontiera si nu am permis trecerea ei ilegala la o scara ce ar crea probleme celorlalte tari. Sper ca vecinii si prietenii nostri greci, care sunt o parte inseparabila a UE, vor intelege ca trebuie sa se adune si sa ne lase sa rezolvam impreuna aceasta problema", a declarat Borisov, prezent la summit-ul Grupului de la Visegrad dedicat crizei migratiei, relateaza BTA.

Ciolos le-a explicat ambasadorilor statelor UE ca Romania vrea in continuare in spatiul Schengen

Adresandu-se jurnalistilor, premierul bulgar a subliniat ca tara sa a sustinut intotdeauna necesitatea securizarii tuturor granitelor externe ale Uniunii Europene, astfel incat migrantii sa poata fi dirijati pe la trecerile de frontiera ...citeste mai departe despre "Bulgaria acuza un dublu standard in problema aderarii noastre la Schengen" pe Ziare.com

#Bulgaria Romania Schengen, #dublu standard Schengen Romania Bulgaria , #Stiri Guvern