Bucurestenii serbeaza in frig semicentenarul conductei de apa calda

Duminica, 23 Decembrie 2018, ora 20:07
1010 citiri
Bucurestenii serbeaza in frig semicentenarul conductei de apa calda

La aproape trei decenii de la evenimentele din '89, bucurestenii s-au pomenit sambata cu caloriferele reci, fara apa calda si cu o explicatie politicoasa din partea furnizorului de caldura, comunicata pe site: "din cauza unei avarii survenite la Magistrala 2 (...) este afectata furnizarea apei calde si a incalzirii in anumite zone din sectoarele 2 si 3 ale Capitalei".

Ca sa ne intre bine in cap ca este un caz de forta majora, precum seismele, uraganele si tsunami-urile, comunicatul, semnat de RADET, face precizarea ca "magistrala nu a fost inlocuita niciodata, vechimea acestei conducte fiind de peste 50 de ani".

Adica, vezi Doamne, ati stat ca niste fraieri cu magistrala, neinlocuita de jumatate de secol, si va plangeti ca n-aveti caldura. Cu mana voastra v-ati facut-o!

Ce vina are batrana magistrala?

Stau si ma minunez: cine trebuia sa inlocuiasca magistrala in cei 50 de ani? Eu? Administratorul blocului? Asociatia de proprietari? Sa fim seriosi! RADET ne incaseaza sume fumusele, in care include nu numai intretinerea retelelor, ci si revizuirea lor, repararea si chiar inlocuirea, daca este nevoie.

Eu n-am alta obligatie fata de RADET decat sa platesc factura in fiecare luna, iar RADET n-are alta oligatie decat sa furnizeze agentul termic non stop, facandu-si reviziile, reparatiile si inlocuirile de care are nevoie si care pe mine zau ca nu ma intereseaza.

In plus, mi se pare bizar faptul ca RADET a luat act de situatia venerabilei sale conducte abia dupa ce bucurestenii au ramas in frig si nespalati si nu asta vara, de exemplu, cand lucrarile ar fi fost mult mai usor de executat, costurile mai mici si poate chiar facturile mai putin piperate.

Daca este adevarat ca vechimea conductei este singura cauza pentru care, la ora cand scriu aceste randuri, un sfert din bucuresteni dardaie infasurati in paturi, atunci aceasta ii acuza cu atat mai mult pe cei de la Regie, ca unii care au dormit in papuci cateva decenii si s-au pomenit cu avaria tocmai cand sa vina Mos Craciun.

Fara sa fiu specialist, nu exclud ca motivele avariei sa fie si altele decat vechimea conductei. Adica, ma intreb, daca avaria ar fi fost cauzata de o exploatare gresita acum, in preajma Craciunului, ar fi recunoscut expertii de la Regie ca au uitat cumva de supravegherea conductei, fiind prea ocupati cu prajirea soriciuli? Nu afirm, dar intreb.

Nimic nu este fara termen de valabilitate

Normal era sa aflam despre cutare tehnician ca a avut mentionata in fisa postu ...citeste mai departe despre "Bucurestenii serbeaza in frig semicentenarul conductei de apa calda" pe Ziare.com

#RADET avarie conducta, #RADET avarie magistrala, #RADET furnizare caldura , #Stiri Guvern